10.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Fotósélet – 2008. április 30

Utazás a világ körül 5. tárlat
Megnyitó május 2-án 15 órakor Budapesten, az MMIKL aulájában (I. ker., Corvin tér 8.)
*
*

MAFOSZ Szalon
Nyilvános zsűrizés május 3-án 10 órától Balatonalmádiban, az MMIKL oktatóházában (Martinovics u. 18.).
*
*

Meghívók

Dr. Holló Zsuzsanna Premiertől premierig című fotókiállítása május 2-án 18 órakor nyílik a veszprémi Petőfi Színház aulájában.
*

Horváth Eszter (Sopron) Kína című fotókiállítása május 6-án 18 órakor nyílik Ausztriában: Cargo-partner Ag., A-2401 Fischamend, Airportstrasse 1. (Schwechati repülőtér szomszédságában). A tervezett részvételről visszajelzést kér az alkotó május 4-ig, az eszter.horvath@cargo-partner.com email címen.
*
A Győri Fotóklub Egyesület, a Galántai Fotóklub és a Helios Fotóklub Komáromból szeretettel meghív minden érdeklődő fotográfiai alkotóközösséget a Duna mely összeköt elnevezésű programjára.
Ennek célja, hogy a Duna két oldalán élő és alkotó közösségek megismerjék egymást, kialakíthassanak partner kapcsolatokat.
Időpont: 2008. május 25 (vasárnap)
Helyszín: Európa Klub, Győr, Sport u. 11.
Program:
½ 10-10 óra Vendégek fogadása
10 órától A határon átnyúló kapcsolatok bemutatása.
Győri Fotóklub, Galántai Fotóklub, Helios Fotóklub
Részt vevő alkotócsoportok bemutatkozása max. 10 percben. (Projektor, laptop biztosított)
Partner keresés, közös programok kialakítása
13 óra Ebéd (A résztvevők létszámának függvényében tudja a rendező biztosítani az étkezési hozzájárulás nagyságát.)
14 óra Fotóséta Győrben
17. óra Program zárása
A részvételi szándékot az alábbi e-mail címre kérjük jelezni:
Szabó Béla belafoto@t-online.hu
Jelentkezési határidő 2008. május 19. hétfő.
*
*

Fotós Fesztivál Balatonfüreden!
Május 30. és június 1. között immár tizedik alkalommal rendezik meg a Fotós Fesztivált. A rendezők péntek délutántól vasárnap délutánig ígérnek izgalmas programot azok számára, akik szeretnek fotózni. Színvonalas előadások, bemutatók mellett a fesztivál talán legvonzóbb része, hogy bármit ki lehet próbálni. Ez azt jelenti, hogy akár egy nagy értékű teleobjektívvel és egy profi fényképezőgépvázzal kisétálhat hajnalban az ember – természetfotósok vezetésével – külső helyszínekre, ahol saját maga tesztelheti a felszerelést. Emellett, ha valaki nem szereti a korán kelést és inkább az emberábrázolás kelti fel figyelmét, profi műteremben dolgozhat, csinos modellekkel és szakértő fotográfusok segítségével. Bár a programok között szerepel hajnali napfelkeltés fényekben induló modellfotós program is, ahol a Balaton-parton lehet lencsevégre kapni a modelleket. Aki viszont abszolút nem akar aludni a hétvégén, az éjszaki csillagfotózással is töltheti az estét. A helyszínen készült fotókból online fotópályázatot is hirdetnek a szervezők, melyen igen értékes nyeremények találnak gazdára. A tavalyi galéria itt megtekinthető: . Érdemes a rendezvényre mielőbb regisztrálni, főleg annak, aki a rendezvény fő helyszínén a Hotel Füredben szeretne megszállni. Minden előre regisztrált látogató nagy értékű ajándékot kap! A Fesztivál mindenki számára nyitott, bárki látogathatja!
*
*

Útitársat keres
Németh Ferenc (Zalaegerszegi Fotóklub) írja: 2008.05.07.-én este saját kocsival megyek Erdélybe.
Érkezek 05.08-án dél körül. 9-én szabadidő, 10-én Csíksomlyói búcsú.
Utána a helyszínen döntöm el, hogy lemegyek-e Fekete tengerig. Legkésőbb 13-án kedd reggel indulok haza.
Kimondottan fotózni megyek. Útitársat keresek 1-2 főt. Szállást nem rendeztem, mert ha csak egyedül megyek kocsiban alszom. A kérésem: csak megbízható, nem nyűgös, felelősségteljes, alkalmazkodó jelentkezőt várok, akire nem kell állandóan várni és vigyázni. Elérhetőségem: nfrici77@citromail.hu http://www.fricifoto.hu/
*
*

FOTÓPÁLYÁZAT
A ceglédi Kossuth Múzeum és a ceglédi fotóklub pályázatot hirdet „A VILÁG KÖZTÉRI KOSSUTH-SZOBRAI FOTÓKON” címmel.
A pályázaton bárki részt vehet, minden olyan felvétellel, amely Magyarország határain belül és kívül, álló Kossuth-szobrot vagy emlékhelyet ábrázol.
Egy szerző maximum 5 db egyedi vagy egyenként 5 darabból álló sorozatot, analóg vagy digitális technikával készített, paszpartu nélküli 21 x 30 cm (A/4) méretű papírképet küldhet be. Megfelelő mennyiségű pályamű beérkezése esetén zsűrizés után a beküldött felvételek közül válogatjuk össze a Kossuth Múzeum 2008. szeptember 22-én a városi Kossuth-napokon nyíló kiállításának anyagát, a zárás után pedig – a szerzői jogok szokásos kezelésével – valamennyi képet elhelyezzük a Kossuth Múzeum történeti gyűjteményében.
A kiállítással csatlakozunk a Magyar Fotográfia Napja augusztus 29-ei országos rendezvényeihez.
A pályamű formája: bármilyen technológiával készített papírkép, mérete: 21 x 30 cm. (A/4) Minden kép hátulján tüntesse fel a következő adatokat: a szerző neve és címe, a felvétel címe, földrajzi helye és ideje. Kérjük, hogy a sorozatok egyes darabjait számozza is meg. Egy sorozat egy alkotásnak számít.

Beérkezési határidő: 2008. augusztus 22.
Postacím: 2700 Cegléd, Múzeum u. 5. (Kossuth Múzeum)

Az elbírálás napja: 2008. szeptember 1.
Díjazás: 40.000-, 30.000-, 20.000 Ft. (nettó összeg) Valamennyi résztvevő oklevelet kap.
Különdíjak: a Kossuth Múzeum illetve a MAFOSZ felajánlása.
További információ kérhető:

Reznák Erzsébet múzeumigazgató. 2700 Cegléd, Kossuth Múzeum, Múzeum u. 5.
Telefon: (53)310 637, Zsebtelefon:30 6816345. E-mail: reznake@pmmi.hu

Baán Katalin, a ceglédi fotóklub szervezője
Zsebtelefon: 20 575 6593. Email: baankati@freemail.hu
*****************************

Fotósélet – 2008. április 30.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmi.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmi.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles