19.5 C
Budapest
Sunday, April 28, 2024

Canon PowerShot A60 & PowerShot A70

A Canon bejelenti a PowerShot sorozat két új tagját, amelyek a beállítási lehetőségek széles skáláját biztosítják a fényképezni vágyók számára. A 2,0 megapixeles Canon PowerShot A60 és a 3,2 megapixeles PowerShot A70 a funkciók egész sorát vonultatja fel

“Ezzel a két új kompakt modellel a Canon a kreatív lehetőségek nagy választékát biztosítja egy könnyen megérthető és kezelhető formában.” mondta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. “Mind a PowerShot A60 mind pedig a PowerShot A70 a kiváló felbontás, részletgazdag optika és a DIGIC processzorok által biztosított képminőség egysége.”

Nagy teljesítmény

A két fényképezőgép váza azonos. A színes, fémes markolat és az alumínium előlap mindkét modellnél megjelenik és a tradicionális illetve a modern stílus keveredését mutatja. Az EOS gépek felvételi mód tárcsáját idéző kezelőszerv a fényképezőgép 12 felvételi módját, köztük a téma-függő automatikát és a videofelvételt, teszi elérhetővé.

A fotós igények szélesebb skáláját kielégítendő a Canon manuális, rekesz előválasztásos és záridő előválasztásos felvételi módot is épített a fényképezőgépbe. Ezeket a felvételi módokat támogatják a fényképezőgép kiértékelő, középpontosan súlyozott, átlagoló és szpot fénymérési rendszerei is.

Mindkét modell 35-105mm-es 3x zoomtartományú objektívvel (f/2.8-4.8) készül, hogy elérhetővé tegye a fotózási lehetőségek szélesebb skáláját. Míg az A60 ezt a nagyítást 2,5x, addig a PowerShot A70 3,2x digitális zoommal teszi teljessé.

A Canon DIGIC (digitális képfeldolgozó mag) processzora tökéletes fehéregyensúlyt és színvisszaadást garantál. A nagy teljesítményű processzor villámgyors élességállítást, zajmentes képeket és kiemelkedő vakuteljesítményt biztosít.

A fejlett funkciók sorában megtalálható még a Canon 5 pontos AiAF (mesterséges intelligenciával támogatott automatikus élességállítás) rendszere, ami a pontosabb élességállítást szolgálja, a 15-től 1/2000 mp-ig állítható záridő illetve a 2,2 (A70) vagy 2,6 (A60) kép/másodperces sorozatfelvétel mód.

Nagy felbontású videó

A Canon DIGIC processzor bemutatása lehetővé tette, hogy ez a két PowerShot modell akár 3 perc hosszú normál felbontású videofelvételt készítsen. A PowerShot A70 ezen felül VGA felbontású felvételek készítésére is képes maximum 30 mp-es hosszban. A felvételek a hangokat is tartalmazzák és a rögzítés után a fényképezőgép LCD monitorán azonnal visszajátszhatók, illetve szerkeszthetők.

Canon közvetlen nyomtatás és kiegészítők

A számítógép nélküli, illetve az irodától távoli nyomtatás sem álom már a Canon közvetlen nyomtatási technológiájának köszönhetően. Ezek a fényképezőgépek a közvetlen nyomtatásra felkészített Bubble Jet és CP kártyanyomtatókkal pillanatok alatt összekapcsolhatók. A fotós igénybe veheti még a Canon iMAGE GATEWAY nevű internetes szolgáltatását, ahol a képek tárolása, megosztása mellett a fényképezőgép testreszabására és újdonságok letöltésére is van lehetőség.

A PowerShot A60 és a PowerShot A70 digitális fényképezőgépek egy sor kiegészítővel kompatibilisek, amelyek közt ugyanúgy megtalálható a tele vagy a nagy látószögű előtétlencse, mint a makró (250D 52 mm) lencse vagy a 40 méteres mélységig vízálló tok (WP-DC700) is.

A gépek a következő szoftverekkel kerülnek forgalomba: Canon ZoomBrowser EX (Windows), Image Browser (Mac), PhotoRecord, PhotoStitch és RemoteCapture. Mivel a fényképezőgépek PTP kompatibilisek Windows XP illetve MAC OS X környezetben használva külön meghajtó-programok telepítésére nincs szükség.

A PowerShot A60 illetve PowerShot A70 digitális fényképezőgépek 2003. március végétől kaphatók Magyarországon.

Várható bruttó fogyasztói árak:

PS A60: 95.990,- Ft ; PS A70: 119.990,- Ft

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles