Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zsila Sándor Fotósuli No5 tanfolyama

2004, October 6 @ 18:00 - 2005, May 30 @ 22:00 CEST

Free
Zsila Sándor, a tanfolyam vezetője

A természetfotózásról haladóknak októbertől májusig

A természetfotózásról haladóknak októbertől májusig

Természetfotózásról haladóknak októbertől májusig. 18 éves kortól várunk érdeklődőket az Marczibányi Téri Művelődési Központba, akik már értenek a fényképezéshez és szeretnének megismerkedni a természetfotózás alapelemeivel: kompozíciós készség, saját eszközhasználat, elméleti terepismeret, témaválasztás, különleges kiegészítők és objektívek használata – elméletben és gyakorlatban. A foglalkozásokon dia- és projektoros vetítés segítségével a résztvevők képeinek elemzése során minden alapelem szóba kerül, ezért a tanfolyam lényege: a képelemzés. A tanfolyam ideje alatt készült képekből május végén egy kiállítást rendezünk, majd a megnyitó után a `növendékek` által összeállított zenés diaporáma vetítést is láthat a közönség.
Az idén több energiát fordítunk a digitális technikával rendezők továbbképzésére, mert egyre nagyobb az igény e táborból is a természetfotózása iránt.

A tanfolyam vezetője Zsila Sándor fotóművész. Segítő társai: barátja Vizúr János, Forrásy Csaba és mások, pl.: régebben végzett hallgatók.
A foglalkozások 17-21 óráig (esetenként akár 22-ig is!), és előzetes szervezés és igény szerint terep gyakorlat is. A tanfolyam kezdete 2004. október 6-én 17 órakor lesz. Részvételi díj: 60.000.-Ft + Áfa.

Bővebben: A kurzus minden szerdán 17 órától kb 21,30-ig (néha akár 22-ig) május végéig tart. Kivétel ez alól a karácsonyi időszak és az új év első szerdája.
A kurzus leglényegesebb eleme, a folyamatos képelemzés továbbra is minden alkalommal része lesz a szerda esti találkozóknak. A lehetőségek szerint néhány fontosabb téma köré építve Zsila Sándor, saját képit is elemezni fogja, továbbá olyan képeket is vetít, melyek elkészültük óta mélyen a fiókban fekszenek, mert a tanulságon kívül, más hasznot nem rejtenek.
A hallgatók a tanfolyam ideje alatt több vendég előadóval is találkozhatnak.
A kurzus végén kiállítást rendezünk a Művelődési Házban, és elegendő jó kép megléte esetén egy diaporáma vetítésre is sor kerülhet, ami eddig minden alkalommal nagy siker volt.
A tanfolyam elvégzése után a csatlakozhatnak a Fényecset Fotóklubba, melyet az első fotósulit végzett csapat alapított.
A kurzusnak nem célja kifejezetten szakmai mélységekben tárgyalni a fényképezést, viszont annál többet foglalkozik gyakorlatias kérdésekkel, melyek nélkül nehéz lenne eligazodni a természetfotózás rejtelmeiben.
Remények szerint mindenki hamar tisztában lesz felszerelésének előnyeivel és hiányosságával is. A tanfolyamnak megkezdésének nem feltétele egy kiépített felszerelés, sőt egyáltalán nem szükséges az induláshoz. A tanfolyam közösen fogja megtervezni a személyre szabott fejlesztés ütemét. A gazdaságos beszerzés fontos kérdés, ezért jó lehetőségnek számít az egyenlőre még nem tisztázott, de tavaly már jól működő kedvezmény a felszerelés kiegészítésére, ami előre láthatóan azok részére lesz aktuális, akik egy vagy két részletben tudják kifizetni a tanfolyam díját: 60.000 Ft-ot. (+ Áfa),

Érdeklődés:

Zsila Sándor

Tel:(361) 331-5037, (36) 20/929-4390
e-mail:Zsila Sándor

Jelentkezés:

Zsila Sándor

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi Tér 5/a.
Tel.:(1) 438-1026, (1) 212-2820
Téma felelős: Körömi Gábor
e-mail: koromig@freemail.hu

A fotósuli levelezőlistát működtet, melyen keresztül a tagok szerdától-szerdáig megbeszélhetik kisebb nagyobb gondjaikat, ötleteiket.
A lista zárt az érdeklődők előre is feliratkozhatnak, így lehetővé válik a naprakész információk közlése is…

Details

Start:
2004, October 6 @ 18:00 CEST
End:
2005, May 30 @ 22:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, , ,

Organizer