Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XVII. ALFÖLDI FOTÓSZALON Szentes 2011.

2011, September 29 @ 20:00 - 2011, December 2 @ 01:00 CEST

Free
xvi._alfoldi_katalogus_borito.jpg

XVII. ALFÖLDI FOTÓSZALON SZENTES 2011.A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.
Pályázati feltételek:
• A pályázaton részt vehet minden fotós 2008 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.

XVII. ALFÖLDI FOTÓSZALON SZENTES 2011.
A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.
Pályázati feltételek:
• A pályázaton részt vehet minden fotós 2008 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel.
• Beküldhető maximum 5 db kép (hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.
• A nevezési lap letölthető ITT, vagy a rendezőktől kérhető e-mailben a kultura@szentes.hu címen. Ha módjában áll, kérjük, számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával.
Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen.
• Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép mérete ezen belül tetszőleges.
• A sorozatok megbonthatóak, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik. A sorozatokban lévő képek sem léphetik át a maximális 5 képes darabszámot.
• A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe.
A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.
• A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A képeket postán visszaküldjük a beküldés módjával megegyezően.
• A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen is át lehet venni a kiállítás megnyitóját követően a helyszínen, vagy a visszaküldés időpontját megelőzően a rendezővel történő egyeztetés után.
• A kiállítási anyag a szentesi kiállítás után a művelődési intézmények, galériák és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.
• Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek a zsűri elé.
• A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 13 x 18 cm méretben, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. Ezt a zsűrizés után a szerző által megadott email címről kérjük el. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Innen a pályázati kiírás és a nevezési lap is letölthető. Előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a Szentesi Fotókör weboldalán, a „Fotókiállítások” menüpont alatt.
Nevezési díj: 1000 Ft. Számlaszám: 12066007-00372800-02500001 Alföldi Fotószalon
Zsűri tagjai: Baricz Katalin, Kasza Gábor, Telek Balázs fotóművészek.
Díjak: I., II., III. díj (bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).
Kiállítási naptár: Beérkezési határidő: 2011. szeptember 30. Zsűrizés: 2011. október 3-12 között.
Kiállítás megnyitó: 2011. október 23, vasárnap 15.00 órakor
Beküldési cím: Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Details

Start:
2011, September 29 @ 20:00 CEST
End:
2011, December 2 @ 01:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , ,