Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XIV.Kép-író/kép-olvasó hétvége a Mai Manó Házban

2007, August 25 @ 12:00 - 2007, August 26 @ 19:00 CEST

Free

Telek Balázs: A digitális képalkotás hétvégéje
Fotográfiai workshop program

2007.augusztus 25-26, 11-18ó

Telek Balázs: A digitális képalkotás hétvégéje

Fotográfiai workshop program

2007.augusztus 25-26, 11-18ó

Szinte forradalmi időket élt át a fotográfia az elmúlt évtizedben a digitális korszak beköszöntével. Sokan átkozták az új korszakot, de ez irányú tevékenységük mára már ügyefogyottá vált. Valaki fogát összeszorítva, valaki örömtelien éli meg a digitális fotótechnika folyamatos fejlődését. A korai időszak gyermekbetegségei végre letűntek és igazán nagyszerű eszközök jelentek meg, amolyan “álomfényképezőgépek”. Arra pedig mérget vehetünk, hogy a digitális fejlődés a megszokott erőteljes iramban folytatódik.

A Mai Manó Házban évekkel ezelőtt számos alkalommal valósultak meg, digitális képalkotással foglalkozó hétvégék.Ezeken a hétvégéken a digitális fotózás alap, technikai ismérvei mellett, sort kerítettünk hasznos fotózási gyakorlatokra is. A program rendkívül sikeres volt, melynek eredményeképp az is kiderült, hogy a fotózás tevékenységét gyakorlók nagy része, sokszor alapvető fényképészeti ismereteknek sincs tudatában. Pedig a digitális technika esetében is szükség van bizonyos alapvető ismeretekre, melynek birtokában mi magunk is képesek leszünk eldönteni, hogy egyáltalán milyen fotóeszközt válasszunk.

Most a régi hagyományt némileg felelevenítve, olyan hétvégét tartunk melynek során megpróbáljuk az analóg fotózással egybevetni a digitális fotózás lehetőségeit és feltérképezni azokat a kreatív utakat, melyek mindannyiunk digitális fényképezőgépében vagy szkennerében lehetőségként ott rejlenek. A hangsúlyt magára az eszközökre, azok célszerű, eredményes felhasználására helyezzük. A digitális fényképezőgépet ezen a workshopon fényképek alkotására fogjuk használni és nem egy kiterjedt digitális utómunka előképeinek létrehozására. Ízelítőt kapnak a résztvevők olyan digitális képalkotók munkáiból is, akik a digitális eszközök alaplehetőségeit tovább tágítják, akik ésszerűen használják ki az adódó lehetőségeket vagy egyszerűen szeretnek és mernek kísérletezni. A workshop célja az, hogy a digitális fotóeszközök felszabadító, játékra, játékosságra, kísérletezésre ösztönző lehetőségeire hívja fel a figyelmet és akkor a számítógépről még nem is beszéltünk!

A program megvalósítása betekintést enged, majd belépésre serkent a fotográfia alkotó folyamataiba.A résztvevők tehát jól teszik, ha nem hagyják otthon digitális fényképezőgépüket. Egyfajta ötletparádét szeretnénk megvalósítani, melynek során a hasznos tudnivalók is elhangzanak, valamint érdekes fotógyakorlatokat és kísérleteket hajtunk végre.
A résztvevőknek nem szükséges bármilyen előzetes fotográfiai ismeretek, tanulmányok birtokában lenniük, de a magukkal hozott tudás biztosan mindannyiunk épülését szolgálja majd.
Telek Balázs

Részvételi díj: 2500Ft/fő/nap

Jelentkezés: Csak személyesen minden hétköznap 10 és 17 óra között a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet)

Résztvevők száma maximum 10 fő/nap. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.

Jelentkezési határidő: 2007. augusztus 22.

További információk: laszlo.baki@maimano.hu vagy +36 1 473-2660

Details

Start:
2007, August 25 @ 12:00 CEST
End:
2007, August 26 @ 19:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, ,
Website:
http://www.maimano.hu/esemenyek/20070825_kepiro/index.html