Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat – 2011

2011, July 15 @ 20:00 - 2011, July 31 @ 20:00 CEST

Free
(c) hg

Beérkezési határidő: 2011. augusztus 1-én reggel 6.00 óra
Beérkezési határidő: 2011. augusztus 1-én reggel 6.00 óra
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotókiállítást rendez 2011. szeptember 17. és 29. között, a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagjai részére. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát-medencében, vagy azon is túl, gazdagítják az egyetemes fotókultúrát. Ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között.
Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehet a pályázaton, aki nem magyar állampolgár, viszont magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. A magyar állampolgárok közül, csak az MFVSz tagjai pályázhatnak.
A pályázat témája kötetlen. Az alkotói szabadságot semmilyen formában nem korlátozzuk.
A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek a korábbi Nemzetközi Magyar Fotóművészeti Kiállításokon még nem szerepeltek.
Szerzőnként beküldhető maximum 10 db digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, vagy a nagyítható (levilágítható, nyomtatható) képméret 210×297 mm-re legyen beállítva.
A kiállításra bejutó képek nagyításának költségét az MFVSz vállalja.
Nevezési díj nincs!
Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt sem sorszám, sem előtag (dr., id., ifj, stb…) ne szerepeljen. Mindezeket a nevezési lapon lehet feltüntetni. Csak így tudjuk a file-névlistát abc-ben kezelni.
A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni a fotoselet2@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Figyelem! A becsomagolt állományokat, óriásleveleket nem fogadjuk, nem töltjük le. A műveket egyenként kell egy emailhez csatolni!!!!
A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap e-mailben is beküldhető a képekkel együtt.
Díjazás: a zsűri javaslatára öt alkotónak egy-egy négyezer Ft. értékű fotóalbumot és oklevelet adományoznak a rendezők.
Az alkotások beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotókiállítás népszerűsítése érdekében szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, időbeli és térbeli korlátozás nélkül jelenjenek meg a sajtóban felvételeik, a szerzők nevének feltüntetésével.
Az eredményeket kizárólag a Fotósélet hírlevélben hozzuk nyilvánosságra, amelyet emailben küldünk el mindenkinek. De később megtekinthetők a www.mafosz.hu weblapon is.
A kiállítás időpontja: 2011 .szeptember 17-től szeptember 29-ig.
További információk kérhetők Győri Lajostól a (00-36) (1) 225-6033-as telefonszámról (hétköznap reggel 7-10 óra között) vagy emailen: gyoril@mmikl.hu

Details

Start:
2011, July 15 @ 20:00 CEST
End:
2011, July 31 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, ,