Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

World Press Photo 2005

2005, October 13 @ 20:00 - 2005, November 13 @ 01:00 CEST

Free

Helyszín:
Néprajzi Múzeum
Budapest
Kossuth Lajos tér 12.

Helyszín:
Néprajzi Múzeum
Budapest
Kossuth Lajos tér 12.


A World Press Photo-kiállítás Budapest egyik legnépszerűbb kulturális eseménye, jelenkori életünk legátfogóbb tükre, amely nemcsak a vizuális kultúra, de történelmi ismeretek szempontjából is igen fontos szerepet tölt be.
A World Press Photo 1955-ben Hollandiában alapított független, nonprofit szervezet. Fő célkitűzése a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát. A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyét. A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több mint egymillió ember tekint meg a világ számos országában. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv, mely egyszerre kiállítási katalógus és érdekfeszítő önálló dokumentum, hét nyelven jelenik meg. A World Press Photo évi rendes eseményei között egyre nagyobb szerepet játszanak az oktatási programok is.
A World Press Photo 2005 utazó kiállítás, mely magyarországi bemutatójának szervezője Révész Tamás, a Herald Kiadó, a World Press Photo Nemzetközi Tanácsadó Testületének ügyvezetője.

A World Press Photo nemzetközi szponzorai: Canon, TNT
A magyarországi kiállítás főszponzorai:
Főszponzor: Credit Suisse
Támogatói: Canon Hungaria Kft., Novoprint Rt., Artotel, Herber Hausner Kft.
Médiatámogatók: HVG, 168 óra, Rádiócafe, Exit

Details

Start:
2005, October 13 @ 20:00 CEST
End:
2005, November 13 @ 01:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
,
Website:
http://www.neprajz.hu