Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wagner Ferenc fotóművész és Takács Ottilia grafikusművész: Tündértár

2003, November 7 @ 01:00 - 2003, November 28 @ 01:00 CET

Free
Wagner Ferenc: Tündér

Wagner Ferenc fotóművész és Takács Ottilia grafikusművész közös kiállítása.

Tíz év szünet után – Wagner Ferenc

Wagner Ferenc fotóművész és Takács Ottilia grafikusművész közös kiállítása.

Tíz év szünet után – Wagner Ferenc

A nyolcvanas évek legaktívabb alkotói közé tartozott. Akkori finoman esztétizáló fotói méltán emelkedtek ki a népszerű aktfotográfia átlagos tömegéből, a kiváló látásmódnak és a tökéletes labormunkának köszönhetően.
A művész rendszeres kiállító volt, számos díjat nyert, majd egyszer csak, sikerei csúcsán eltűnt, és munkáit is visszavonta. Beült a számítógép mögé, szerkesztőként, művészeti vezetőként dolgozott.
Tíz év után mutatkozott be új kollekciójával. Most már ugyan digitális technikával dolgozik, de ugyanott folytatja, ahol abbahagyta: keresi a lehetőséget arra, hogy az élet, az ember, a Nő sokszínű szépségét bemutassa.

Takács Ottilia

“Mióta az eszemet tudom, rajzolok és festek. A színek és a formák vonzásában élek és alkotok már gyermekkorom óta. 16 évesen kaptam először lehetőséget a tanulásra a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola rajz tanszékének tanára, Berecz András festőművész magániskolájában. Nyíregyházán és Kisvárdán voltak az első kiállításaim. 17 évesen a Belga Képző- és Iparművészeti Akadémián tölthettem el egy hónapot, az akadémia három tanára bírálta el a rajzaimat és bátorítottak a további alkotómunkára. Brüsszelben volt kiállításom.
Gimnáziumi érettségi után kerültem a Szász Endre Stúdióba, Hollóházára, és itt ismerhettem meg egy csodásan finom anyagot: a porcelánt. 19 évesen kaptam porcelántervezési Nívó díjat. Számos rajziskolában tanultam és tanítottam is. Gyémánt László festőiskolája a legemlékezetesebb ezek közül. 2001-ben tanári oklevelet kaptam.

Helyszín: Tető Galéria

Cím: Budapest XI., Ecsed u. 13.
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 17 és 21 óra között

Details

Start:
2003, November 7 @ 01:00 CET
End:
2003, November 28 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Tags:
,