Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Visegrádi négyek képekben – nemzetközi fotópályázat amatőröknek és fiataloknak

2011, April 7 @ 20:00 - 2011, May 19 @ 20:00 CEST

Free
v.jpg

A Kárpátok Alapítvány Visegrádi négyek képekben címmelnemzetközi FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet gyerekek és fiatalok számára a visegrádi négyek országaiban

A Kárpátok Alapítvány Visegrádi régió kilátásai című projektje elsősorban a Kárpátok régióban működő közösségfejlesztéssel foglalkozó non – profit szervezetek közötti együttműködések kialakítására törekszik. Célja bemutatni, hogy ezen szervezetek működésének milyen hatásai lettek az adott országban. A Visegrádi négyek képekben című Fotópályázat is ennek a projektnek a része.

A Kárpátok Alapítvány Visegrádi négyek képekben címmel
nemzetközi FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet gyerekek és fiatalok számára a visegrádi négyek országaiban

A Kárpátok Alapítvány Visegrádi régió kilátásai című projektje elsősorban a Kárpátok régióban működő közösségfejlesztéssel foglalkozó non – profit szervezetek közötti együttműködések kialakítására törekszik. Célja bemutatni, hogy ezen szervezetek működésének milyen hatásai lettek az adott országban. A Visegrádi négyek képekben című Fotópályázat is ennek a projektnek a része.

A Visegrádi négyek képekben című pályázat teljes kiírása itt, a hozzá tartozó adatlap itt tölthető le.

A fotópályázat célja, bemutatni a Visegrádi országok egyedülálló látnivalóit és a régióban működő helyi szintű együttműködéseket.

Pályázati kategóriák:
1. kategória: FELEJTHETETLEN VISEGRÁD – a Visegrádi országok történelmi, földrajzi vagy kulturálisan egyedülálló látnivalóinak bemutatása
2. kategória: VISEGRÁDI EGYÜTTMŰKÖDÉS – a Visegrádi országokban élő emberek együttműködésének pillanatai
A pályázat két korcsoportban kerül megrendezésre:

1. korcsoport: 0-tól 18 éves korig
2. korcsoport: 18-tól 30 éves korig

Nyeremény:
Az első helyezettek kategóriánként és korcsoportonként 100 euró díjazásban részesülnek. A második és harmadik helyezettek kiadványokat nyernek a Visegrádi régió országairól.
A legjobb képek kiállításra kerülnek.
A pályázat nyerteseinek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre 2011. június 10-én az Optima bevásárlóközpontban Kassán (Szlovákiában), a Civil Szervezetek Színes Városa elnevezésű program keretén belül kerül sor. A kiutazás és kint tartózkodás költségeit a Kárpátok Alapítvány fedezi.

A pályázat részvételi feltételei:

A pályázat nyitott, magyarországi gyermekeknek és legfeljebb 30 éves korú fiataloknak szól
Csak amatőr fotósok pályázhatnak
A részvétel ingyenes
Kizárólag Magyarországon, a pályázó által készített képek vehetnek részt a pályázaton (ezzel egyidőben a visegrádi országok mindegyékben meghirdetésre kerül a pályázat)
A pályázóknak minden fotóhoz ki kell tölteniük a pályázati űrlapot, mely elérhető a www.karpatokalapitvany.hu címen, illetve beszerezhető a pályázati kapcsolattartótól e-mail-ben (norbert.havasi@cfoundation.org).
Egy pályázó maximum 5 képpel nevezhet. Pályázni fekete-fehér és színes képekkel lehet.

A beküldhető fotók paraméterei:

kizárólag jpg és jpeg fájlok küldhetők be
a felbontás minumum 3 MP

A fotókat kizárólag CD-n vagy DVD-n, digitális formában fogadjuk.

Beküldési határidő: 2011. május 20-ig, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország (3300, Eger Mekcsey u. 1) címre. A határidő után postára adott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályamunkákat nemzetközi szakmai zsűri értékeli 2011. június 1-ig. Kategóriánként és korcsoportonként 1-3 helyezettig kerülnek díjazásra a fotók, továbbá a zsűri kiválasztja a díjátadó gálán (az Optima bevásárlóközpontban Kassán, Szlovákiában) megnyitásra kerülő fotókiállítás képeit is. A fotókiállítás ezt követően a visegrádi országok mindegyikében megrendezésre kerül.
Az eredmények nyilvánosságra hozatala legkésőbb 2011. június 7-ig megtörténik.

Details

Start:
2011, April 7 @ 20:00 CEST
End:
2011, May 19 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
Website:
http://www.karpatokalapitvany.hu/hu/iras/fot%C3%B3p%C3%A1ly%C3%A1zat