Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat – 2006

2006, June 30 @ 20:00 - 2006, July 31 @ 20:00 CEST

Free

VI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat – 2006

Beküldési határidő: 2006. augusztus 1.

VI. Nemzetközi Magyar Fotópályázat – 2006

Beküldési határidő: 2006. augusztus 1.

A Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége fotókiállítást rendez 2006. szeptember 22. és október 5. között, a határainkon túl élő és alkotó, magukat magyar nemzetiségűnek valló fotográfusok, továbbá a Magyar Fotóművészek Világszövetsége tagjai részére. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon alkotók munkásságát, akik a Kárpát medencében, vagy azon is túl gazdagítják az egyetemes fotókultúrát. Ugyanakkor művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok és népek között.

Életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki részt vehet a pályázaton, aki nem magyar állampolgár, viszont magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban. A magyar állampolgárok közül, csak az MFVSz tagjai pályázhatnak. Egy szerző maximum öt fekete-fehér, vagy színes papírképet adhat be, tetszőleges megosztásban. Képsorozottal pályázni nem lehet. A fotók hosszabbik oldalának legkisebb mérete 23 cm, legnagyobb mérete 35 cm lehet. Az ajánlott képméret 20×30 cm. A fotók témája és műfaja kötetlen, bármilyen technikával készülhetnek és a felhasznált fotográfiai kifejezőeszközök tekintetében sincs korlátozás. A rendezők azonban fenntartják maguknak a válogatás jogát a beküldött képanyagból. Minden kiállító emléklapot kap a tárlaton való bemutatkozásért. Az I. helyezetett a Magyar Művelődési Intézet Fotóművészeti plakettjével, további öt alkotót pedig 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumokkal díjaznak. Az alkotásokat kasírozás és paszpartu nélkül postán lehet beküldeni, vagy a megadott címen személyesen beadni. A fotók hátoldalán szerepeljen az alkotó neve, postacíme (ahová a képek visszaküldését kéri) vagy annak a fotóklubnak, alkotócsoportnak a neve és címe, ahová más fotográfusok pályázataival együtt visszapostázhatók egy csomagban a képek. A rendezők körültekintéssel kezelik a fotókat, de az esetleges sérülésekért, jogtalan eltulajdonításból eredő károkért felelősséget és kártérítési kötelezettséget vállalni nem tudnak. Nevezési lap kitöltése kötelező, amely igényelhető az MFVSz címéről. Ez a cím azonos a fotók beküldésének, illetve beadásának címével. A kiállított és a ki nem állított képeket együtt, legkésőbb 2007. szeptember 30-ig postán kapják vissza az alkotók, hacsak másként nem rendelkeznek (pld. személyes átvétel). Az alkotások beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotókiállítás népszerűsítése érdekében szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, időbeli és térbeli korlátozás nélkül jelenjenek meg a sajtóban felvételeik, a szerző nevének feltüntetésével.

A kiállítás időpontja: 2006 .szeptember 22-től október 5-ig.

További információk kérhetők Győri Lajostól a 201-5692-es telefonszámról (hétköznap reggel 7-10 óra között) vagy emailen: gyoril@mmi.hu

A fotók beküldési (beadási) címe: Magyar Fotóművészek Világszövetsége, 1011 Budapest, I. ker., Corvin tér 8. II.em. 408.
A kiállításon nem szereplő művek visszaadásának időpontja: személyes átvétel esetén bármikor (előzetes időpont egyeztetéssel), 2006. október 10 . után.

A kiállításon szereplő művek, valószínűleg ismét egy évig vándorolnak a Kárpát-medencében. Ezért visszaadásuk várható időpontja: 2007. szeptember 30.

Details

Start:
2006, June 30 @ 20:00 CEST
End:
2006, July 31 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, ,
Website:
http://www.mmi.hu/vizual.htm#gyori