Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VI. Fotó Natura természetfotó- pályázat

2007, February 24 @ 01:00 - 2007, April 5 @ 20:00 CET

Free

A marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával meghirdeti VI. Fotó Natura természetfotó-pályázatát. A kiállítás 2007. április 20. és május 5. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám).

A marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával meghirdeti VI. Fotó Natura természetfotó-pályázatát. A kiállítás 2007. április 20. és május 5. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám). A tárlat anyagát a Magyar Fotóművészek Országos Szövetsége támogatásával Budapesten is kiállítják, az időpontot később egyeztetik a Magyar Művelődési Intézet szakreferensével.
A következő három témakörben lehet benevezni fekete-fehér és színes, minimum 20×30 cm-es, maximum 32×45 cm-es fotókkal:

1. TERMÉSZETVÉDELEM
2. KÖRNYEZETROMBOLÁS
3. NYÍLT KATEGÓRIA (növény, állat, makró, táj)

Pályázati feltételek:
1. A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek korábbi Fotó Natura c. kiállításainkon még nem szerepeltek.
2. Nyomtatóval készített fotókat a pályáztatók nem fogadnak el.
3. Egy szerző legtöbb 10 képet küldhet be.
4. A fotósorozat (legkevesebb három, legtöbb tíz fotó) egy képnek számít. A sorozatot a zsűri tagjai megbonthatják.
5. A zsűri saját belátása szerint átcsoportosíthatja és külön díjazhatja a beküldött fotókat.
6. A fényképek hátára kötelezően és olvashatóan írják rá a címet: magyar, angol és román nyelven (külföldi benevezők esetében a szervezők lefordítják a címet román nyelvre), ezenkívül a szerző nevét, címét, e-mailcímét és telefonszámát (ellenkező esetben a fotót kizárjuk a versenyből). A szervezők javaslata, hogy mindezeket az adatokat egy öntapadós címkére írják rá, s csak ezután ragasszák fel a képek hátoldalára.
7. A fotókat semmilyen hordozóanyagra nem kell felragasztani!
8. Benevezési határidő: 2007. április 6.

A fotókat a következő címre kell eljuttatni:
Redactia ziarului Népújság
Str. Dózsa György nr. 9.
540015 Targu Mures, Jud. Mures
Romania
A borítékra kérjük, írják rá: Fotó Natura pályázat

9. A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek. A beküldött fotókat a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, az esetleges szállítási sérülésekért felelősséget nem tudnak vállalni.
10. Csak e-mailen értesítjük a szerzőket a zsűri döntéséről.
11. Az anyagot szakemberekből álló zsűri válogatja ki. A legjobb felvételeket díjazzuk. A zsűri különdíjakat is oszthat.
12. Nevezési díj és nevezési lap nincs. A szervezőknek a felvételeket nem áll módjukban visszaküldeni, ezek a kiállítás után két héttel átvehetők a Népújság szerkesztőségében. A magyarországi benevezőktől kapott képeket a budapesti tárlatmegnyitó alkalmával kézbesítjük, a kiállított fotókat ugyaninnen, a tárlat után igényelhetik vissza.
11. A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével a sajtóban és a támogató cég reklámhordozóin publikálhatják. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.
Bővebb felvilágosítás kérhető a 0265/266-270, 266-780-as telefonszámon (Népújság); a 0744-604-244 (Vajda György); 0740-366-927 (Berekméri Ágnes) mobiltelefon-számokon, vagy a gyvajda@yahoo.com, a vagy@rdslink.ro és az agnesberekmeri@yahoo.com e-mail címeken.

Details

Start:
2007, February 24 @ 01:00 CET
End:
2007, April 5 @ 20:00 CET
Cost:
Free
Event Tags: