Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2013

2013, February 1 @ 01:00 - 2013, February 25 @ 01:00 CET

Free
Image © Heinrich van den Berg

Kié lesz a természetfotózás Oscar díja 2013-ban? Ismét elindult a legnagyobb presztizsű nemzetközi természetfotó pályázat, a londoni Natural History Museum és a BBC Wildlife Magazine által szervezett Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year.

Kié lesz a természetfotózás Oscar díja 2013-ban? Ismét elindult a legnagyobb presztizsű nemzetközi természetfotó pályázat, a londoni Natural History Museum és a BBC Wildlife Magazine által szervezett Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year.

A 2013 február 25-ig beküldött képekből szakértő zsűri választja ki a megtisztelő “év természetfotósa” cím ifjú és felnőtt birtokosát. A zsűri elnöke 2013-ban is Jim Brandenburg lesz, a zsűri tagjai: Ingo Arndt, Sophie Boulet-Gercourt, Luciano Candisani, Tui De Roy, Richard Eccleston, Ruth Eichhorn, Lisa Lytton, Koji Nakamura, Elio Lello Piazza, Anna Sever, Igor Shpilenok, Hans Strand, Jan Vermeer, Steve Winter.

A ?30,000 összdíjazású versenyen kiválasztott képek világszerte nagy nyilvánosságot kapnak. Az első helyezett díja ?10,000.

A pályázat 17 éven aluliaknak ingyenes, felnőtteknek ?20.00 a nevezési díj. Egy kategóriába maximum 5 képet lehet beküldeni, összesen 20 képet. Az Eric Hosking díjra pályázók 10 képből álló portfólióval indulhatnak.

A beküldött high quality jpg képek hosszabbik oldalának elvárt mérete: 1920 pixel.

A zsűri a képek minőségét és az általuk elmesélt történet hatásosságát egyaránt figyelembe veszi az értékelés során.

Fogságban levő állatokról készült képekkel idén nem lehet nevezni, az állatok és élőhelyük védelme fontos szempont a képkészítés során.

Kategóriák:
1. Állat portré
2. Viselkedés: Emlősök
3. Viselkedés: Madarak
4. Viselkedés: Hüllők
5. A növények birodalma
6. A víz alatti világ
7. Tájképek a vadonban
8. Városi vadon
9. A természet fekete-fehérben
10. Kreatív képek

Különdíjak:
Eric Hosking díj – 18-26 év közötti fotósok küldhetnek be 10 képből álló portfóliót.

Gerald Durell díj – Veszélyeztetett fajokról készült képekkel lehet pályázni.

Kezünkben a világ – Az ember és a természet egyre bonyolultabb kapcsolatát bemutató elgondolkodtató képeket várnak.

Wildlife Photojournalist of the Year díj (az év természetfotós újságírója) – Hat képből álló fotósorozattal lehet pályázni. A külön magyarázó szöveg nélkül értelmezhető fotósorozat megjelenítheti az állati viselkedés vagy a környezeti problémák bármely aspektusát, a pályázati kiírásban szereplő bármely kategóriára vonatkozhat.

Details

Start:
2013, February 1 @ 01:00 CET
End:
2013, February 25 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Website:
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/wpy/enter/index.jsp