Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Városi tájak – pályázat az új Fotótáron

2006, február 17 @ 00:00 - 2006, március 5 @ 00:00 UTC+0

Ingyenes
Városi tájak - pályázat az új Fotótáron

Városi tájak címmel fotópályázatot indít útjára az [origo] Digifotó rovata és a T-Online Fotótár. Vállalkozó kedvű olvasóinktól olyan digitális fényképezőgéppel készített felvételeket várunk, amelyek a mindennapokban látott tereket új, kreatív nézőpontból mutatják be.

Városi tájak címmel fotópályázatot indít útjára az [origo] Digifotó rovata és a T-Online Fotótár. Vállalkozó kedvű olvasóinktól olyan digitális fényképezőgéppel készített felvételeket várunk, amelyek a mindennapokban látott tereket új, kreatív nézőpontból mutatják be.

A városi tájképek egyre fontosabb helyszínei életünknek a természetes környezet pusztulásával, ezáltal a lokális és globális világ meghatározó színtereivé válnak. Ennek jegyében hirdetjük meg legújabb fotópályázatunkat, amely a Városi tájak címet viseli, s 2006 március 5-én (vasárnap) éjfélig tart. Fekete-fehér és színes, éjjel vagy nappal készült fotóval, panorámafelvétellel egyaránt részt lehet venni a megmérettetésen, a lényeg: a pályázók saját, digitális fényképezővel rögzített felvétellel indulhatnak, s a kép legyen igényesen kivitelezett.

A fotópályázaton való indulás egyéb feltételei:

  • a pályaművet a T-Online Fotótárra, egy nyilvános (azaz bárki által megtekinthető) albumba kell feltölteni március 5-én éjfélig
  • a pályázaton csak saját készítésű felvétellel lehet indulni
  • egy pályázó legfeljebb 2 darab digitális fotóval indulhat
  • a beküldött felvételnek legalább 800×600 pixel felbontásúnak kell lennie
  • a fotók ne tartalmazzanak keretet, dátumot, feliratot

Mp3-lejátszó és fotóskönyv a nyeremény

A legjobb digitális fotó beküldőjét egy öngyújtó nagyságú, diktafonként is használható, 256 megabájtós Panasonic D.Sound rádiós mp3-lejátszóval, valamint a Park Kiadó által felajánlott Digitális fényképezés kezdőknek és haladóknak című könyvvel díjazza zsűrink. A második helyezett ugyancsak ezzel a kötettel gazdagodik, a harmadik díj pedig Larry Lessig: Szabad kultúra című, Creative Commons licenc keretében terjesztett könyve.

A megújult T-Online Fotótáron a látogatók is interaktívan részt vehetnek egy közönségdíjas nyertes kiválasztásában, a pályázat lezárultáig a legtöbb szavazatot kapó fotó készítőjének jutalma ugyancsak egy Panasonic mp3-lejátszó, illetve a digitális fotózás műhelytitkait színes illusztrációkon keresztül bemutató könyv.

A beérkezett pályaműveket Fábián Évi, az [origo] fotósa, Halász Dániel, az [origo] Digifotó rovatának munkatársa, valamint Vámosi Gergő, az [origo] Techbázis rovatszerkesztője bírálja el.
[origo]

Részletek

Kezdés:
2006, február 17 @ 00:00 UTC+0
Vége:
2006, március 5 @ 00:00 UTC+0
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
http://www.origo.hu/techbazis/digifoto/20060130varosi.html|http://fototar.t-online.hu