Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V. Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál

2009, August 6 @ 20:00 - 2009, August 8 @ 20:00 CEST

Free
pusztaszer.jpg

Pusztaszer község képviselő-testülete, a Pusztaszer Községért Közalapítvány és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet amatőr és professzionális filmkészítők számára.

Pusztaszer község képviselő-testülete, a Pusztaszer Községért Közalapítvány és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet amatőr és professzionális filmkészítők számára.

A Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál célja, hogy országos bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.

A pályázat kiírói az alábbi öt kategóriába várják a nevezéseket:

1. Növények és állatok élete
Nevezni lehet bármely 2005. után készült, egy bizonyos fajt vagy társulást, tágabb életközösség életét, élőhelyét, viselkedési szokásait bemutató művel, maximum 45 perces időtartamban.

2. A világ tájai
Nevezni lehet bármely 2005. után készült, a világ valamely kisebb vagy nagyobb, tájképileg összefüggő, jellegzetes természeti táját, tájrészletét bemutató alkotásokkal, maximum 45 perces időtartamban.

3. Etűdök
Nevezni lehet bármely 2005. után készült természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmmel, maximum 5 perces időtartamban.

4. Vadászkultúra
Nevezni lehet bármely 2005. után készült, a vadászat kulturális, természeti és etikai vonatkozásait bemutató művel, maximum 45 perces időtartamban.

5. Életmód és környezetvédelem
Nevezni lehet bármely 2005. után készült, környezetvédelmi vonatkozású, vagy az emberi életmóddal kapcsolatos alkotással, valamint az ún. zöld sportokat (sziklamászás, barlangászat stb.) bemutató kisfilmekkel, maximum 45 perces időtartamban.

Details

Start:
2009, August 6 @ 20:00 CEST
End:
2009, August 8 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Website:
http://www.pusztaszer.hu/termeszetfilm/?q=node/15|http://www.pusztaszer.hu/termeszetfilm/