Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utazás a világ körül 2011 – nemzetközi fotópályázat turistáknak, utazóknak!

2010, December 23 @ 01:00 - 2011, January 10 @ 01:00 CET

Free
img_0792.jpg

Nemzetközi fotópályázat turistáknak, utazóknak!
UTAZÁS A VILÁG KÖRÜL – 2011

Nemzetközi fotópályázat turistáknak, utazóknak!

UTAZÁS A VILÁG KÖRÜL – 2011

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége – együttműködve a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátussal – ismét meghirdeti nemzetközi fotópályázatát Utazás a világ körül címmel. A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. A nyilvános szerepléssel járó sikerélmény pedig ösztönzést adhat a fényképezőgép tulajdonosokat arra, hogy a jövőben ne csak privát célra készítsenek utazásaikról emlékképeket, hanem a közönségnek is. Ez az út vezethet el a tudatos képalkotásig, amikor már nem a véletleneken múlik egy-egy jól sikerült felvétel. Exponálás előtt tehát érdemes válaszolni arra, hogy mit, hogyan, mivel és miért örökítünk meg utazásunk során. A pályázat címét nem kell szó szerint érteni! Nem követelmény a Föld megkerülése ahhoz, hogy valaki sikeresen szerepeljen a tárlaton. Talán elegendő a szomszédos településre kirándulni, vagy saját környezetüket felfedezni, s máris elkészülhet a pályamű.

2011-BEN MÁR CSAK DIGITÁLIS FELVÉTELEK KÜLDHETŐK A PÁLYÁZATRA!

Részvételi feltételek

1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. A rendezők kifejezetten biztatják részvételre azokat a turistákat, akik egyéni vagy társas úton jártak a világ bármely országában, vagy éppen idehaza kirándultak, sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.

2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján készültek.

3. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek öt évnél nem régebben készültek és a korábbi Utazás a világ körül c. fotókiállításon még nem mutatták be őket, továbbá nem jelentek meg semmilyen könyvben.

4. Egy pályázó maximum 10 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhet be kizárólag emailben, A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102pixel (vagy ehhez közeli értékek, illetve a nyomtatási méret beállítása esetén: 13×18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a MAFOSZ rendeli meg a fotólaborban. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot. Ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több emailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt állományokat, óriás leveleket nem fogaduk. Minden képet egyenként kell mellékletként csatolni egy emailhez.

5. A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG

6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető emailben. A nevezési lap fájlneve a pályázó neve legyen. Csak 2003-as Word doc-ban csatolható a képek mellé.

7. Beküldési cím: utazas2011@gmail.com

8.

Díjazás: 1-5. díj: Oklevél és 5.000-5.000 Ft értékű fotóművészeti album; Különdíjak: Oklevél és 30 db fotóművészeti album (3.000-3.000 Ft értékben).

9. A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege:1.000 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fényképet küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők felhasználni. A nevezési díj átutalható, de csak azon a néven, amely a nevezési lapon is szerepel. Számlaszámunk: MAFOSZ, 11701004-20122009. A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni: Utazás 2011 nevezési díj

10. Aki4.000 Ft nevezési díjat fizet, automatikusan megkapja – de csak személyes átvétel esetén a kiállítás fotóalbumát (a könyv átvételének időpontját előzetesen egyeztetni kell (gyoril@mmikl.hu címen), ha az nem egyezik a később meghirdetendő kiállítási megnyitó napjával.

11. Aki 5.000 Ft nevezési díjat utal át, postán kapja meg a kiállítás fotóalbumát, legkésőbb 2011. június 15-ig.

12. A nevezési díj befizethető sárga színű banki készpénz átutalási megbízáson is. Aki a nevezési lapján jelzi, hogy szüksége van egy ilyen készpénz átutalási megbízásra, annak postán elküldjük.
13. A nevezési díjak 2011. február 20-ig rendezhetők. Ha addig nem érkezik be a nevezi díj, akkor a beküldött fotókat töröljük a pályázati anyagból, függetlenül attól, hogy a zsűri miként értékelte.

14. Pályázati naptár: A fotók beküldésének határideje: 2011. január 10-én 24.00.
15. Figyelem! A pályázatokat fogadó email postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több ezer fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két-három héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: utazas2011@gmail.com
– Zsűrizés: 2011. február 10-ig
– Értesítés a zsűrizés eredményéről, az első kiállítás helyszínéről és időpontjáról: 2011. február 25-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon.
– Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2012. február végéig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: gyoril@mmikl.hu címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a Győri Lajostól.. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030; e-mail: gyoril@mmikl.hu
Befizetési csekk ugyanitt igényelhető. A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu címről.

UTAZZON ÉS FÉNYKÉPEZZEN!
A jól sikerült felvételeit pedig küldje el az
Utazás a világ körül – 2011 című fotópályázatára!

FOTÓALBUM KÉSZÜL A KIÁLLÍTÁS ANYAGÁBÓL

A kiállítás anyagából immár tizedik alkalommal egy színes fotóalbum kiadását is tervezzük. Tekintettel arra, hogy ehhez nem áll rendelkezésre elegendő pénz, ez csakis abban az esetben valósulhatna meg, ha a pályázók és a szerzők elővásárlásban legalább 300 fotóalbumot rendelnének meg. Ezért kérjük, hogy szíveskedjen nyilatkozni arról, hogy 3.000 Ft -os példányonkénti áron hány könyvet rendelne a tervezett 80 oldalas, A4 formátumú színes nyomtatású fotóalbumból?
Amennyiben az Utazás a világ körül c. fotóalbumban közlik egy felvételemet nevem feltüntetésével (kb. 5×7 cm-es méretben), a tervezett kiadványból elővásárlással rendelnék ………. példányt, ugyanakkor a szerzői jogdíjról és tiszteletpéldányról lemondok, az album kiadhatósága érdekében. (Az elővásárlás azt jeleni, hogy a könyvet megjelenése előtt kell kifizetni, ha kellő számú előjegyzés érkezik be. Ehhez külön csekket küldünk, a megrendelések összeszámlálása és a zsűrizés után.)
Ha az előzetes felmérés alapján a fotóalbumból megrendeltek elegendő példányt az önköltséges kiadáshoz, kérem, hogy címemre is küldjenek befizetési csekket, amelyen a jelzett mennyiségű fotóalbum árát előre befizetem a kiadónak. Tudomásul veszem, hogy ez az előrendelési ár csak a személyes átvételű könyvekre vonatkozik.
Amennyiben nem tudom személyesen átvenni a megrendelt példányokat 2011. június 15-ig, postán kérem elküldeni az albumo(ka)t, de vállalom az ezzel járó postaköltséget, amelyet utólag fizetek be az albumokkal együtt küldött csekken.

A korábbi években készült albumok csökkentett áron rendelhetők meg, a készlet erejéig.
Érdeklődjön: gyoril@mmikl.hu

Dátum: ……………………………………..

Név……………………………………………..

Kérjük, hogy a nevezési lapot számítógéppel töltse ki és 2003-as Word állományban, egyszerű dokumentumként küldje vissza. A nevezési lap fájlneve az Ön neve legyen.
Az aláírás miatt nem kell szkennelni, vagy pdf, jpg, stb. állományba konvertálni, mert aláírás nélkül is elfogadjuk. Ugyanis az adatlap kitöltése, a képek beküldése kifejezi az Ön akaratát és együttműködési szándékát, továbbá azt, hogy elolvasta a pályázati feltételeket.

Details

Start:
2010, December 23 @ 01:00 CET
End:
2011, January 10 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Tags:
, ,
Website:
www.mafosz.hu