Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

UNICEF-fotópályázat a gyermekek jogairól

2009, November 20 @ 01:00 - 2010, February 28 @ 01:00 CET

Free
reza.jpg

Az ENSZ gyermekjogi egyezményének 20. évfordulója alkalmából a World Photography Organisation (http://www.worldphotographyawards.org/unicef/ a Sony és a UNICEF online akciót indít útjára. Ezek keretében arra kérik a fiatalokat és a felnőtteket, hogy egy-egy fotó felajánlásával támogassák a gyermekek jogainak tiszteletben tartását.
Az ENSZ gyermekjogi egyezményének 20. évfordulója alkalmából a World Photography Organisation (http://www.worldphotographyawards.org/unicef/ a Sony és a UNICEF online akciót indít útjára. Ezek keretében arra kérik a fiatalokat és a felnőtteket, hogy egy-egy fotó felajánlásával támogassák a gyermekek jogainak tiszteletben tartását. A képnek és a magyarázatul írt szöveges vallomásnak/történetnek a következő alapvető jogok egyikére kell vonatkoznia: élethez, oktatáshoz, egészséghez való jog, védelem az erőszaktól, a kizsákmányolástól, illetve a véleménynyilvánításra vonatkozó jog.

Az UNICEF által felkért néhány közismert személyiség már kifejezte az ügy iránti elkötelezettségét saját készítésű fényképpel és vallomással (http://www.worldphotographyawards.org/downloads/press/Photo-pledges%20from%20Unicef%20ambassadors%20and%20World%20Photography%20Academy%20members.pdf). Az érdeklődők megismerhetik – mások mellett – Ewan McGregor skót színész, Reza iráni fotóművész és emberjogi aktivista vagy David Beckham angol labdarúgó történetét.
A pályázatra beküldött képek online kiállítássá állnak majd össze a World Photography Awards honlapján, néhányat pedig kiállítanak a szervezet 2010. évi díjkiosztó ünnepségén, Cannes-ban. A beküldött munkák alapján kiválasztott hat fiatal 2010-ben világhírű fotósok közreműködésével létrejövő fotós műhelymunkában vehet részt Etiópiában.

Details

Start:
2009, November 20 @ 01:00 CET
End:
2010, February 28 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Category: