Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TÖRÖLVE – II. Fényecset természetfotó diaporáma pályázat

2009, April 23 @ 20:00 CEST

Free
ftnlogo.png

A PÁLYÁZAT ELMARAD!

Pályázati kiírás

A Fényecset Fotóklub Egyesület a Fényecset Természetfotós Nap 2009 rendezvénysorozatának részeként országos diaporáma pályázatot ír ki.
A pályázat célja – a fényképezésben teret nyert digitális technika előretörésével összhangban – a diaporáma műfaj magas színvonalra emelése a természetfotózásban. A pályázaton korra és nemre való tekintet nélkül bárki részt vehet, aki a hivatalos nevezési formulán aláírásával hitelesítetten elfogadja a kiírók pályázati feltételeit.

Pályázati feltételek

A PÁLYÁZAT ELMARAD!

Pályázati kiírás

A Fényecset Fotóklub Egyesület a Fényecset Természetfotós Nap 2009 rendezvénysorozatának részeként országos diaporáma pályázatot ír ki.
A pályázat célja – a fényképezésben teret nyert digitális technika előretörésével összhangban – a diaporáma műfaj magas színvonalra emelése a természetfotózásban. A pályázaton korra és nemre való tekintet nélkül bárki részt vehet, aki a hivatalos nevezési formulán aláírásával hitelesítetten elfogadja a kiírók pályázati feltételeit.

Pályázati feltételek

– A beküldött pályaművek kizárólag csak a természettel kapcsolatos témát dolgozhatnak fel, alapjaiban természetfotókból kell, hogy összeálljanak, egyéb tartalmi és megoldásbeli kötöttség nélkül.
– Nevezési díj: pályázónként 3.000 Ft
– Egy pályázó maximálisan 3 pályaművet nevezhet be, melyben kizárólag a saját alkotásai szerepelhetnek. Ezen kívül még maximum 3 műben vehet részt társszerzőkét. (De ebben az esetben csak szerkesztőként!) Amennyiben a mű így készül, azt műben és a nevezési lapon is fel kell tüntetni!
– A pályaművek időtartama maximum 10 perc lehet (maximum 30 mp idő túllépés elfogadott)
– A műveket kizárólag DVD (asztali DVD játszókkal is lejátszható), valamint MPEG2 és exe (PC kompatibilis) formátumokban lehet benyújtani. A fentiektől eltérő formátumú pályamunkákat a szervezők automatikusan kizárják a pályázatból.
– Amennyiben a beküldött formátum a kiírásnak megfelel és ennek ellenére technikai probléma merülne fel, a szervezők a szerzővel való konzultációval igyekeznek megoldani a lejátszhatóságot. Ha ez nem vezet eredményre, művét ki kell zárnunk a pályázatból.
– A műveket a felmerülhető viták kivédése érdekében kizárólag véglegesen lezárt, csak olvasható lemezeken lehet benyújtani. Az újraírható (RW) lemezeken beadott munkákat a szervezők kizárják a pályázatból. Amennyiben a DVD formátumban benevezett lemezen több mű van, a pályázónak menüvel ellátott lemezt kell benyújtania!
– A műben látható helyen fel kell tüntetni a mű címét, a szerző és a társszerző (szerkesztő) nevét, továbbá az aláfestő zene szerzőjét, vagy előadóját.

A művek aláfestő zenéinek jogdíjai kapcsán felmerülő szerzői jogi követelések és felelősség a szerzőket terhelik! Ezekért a kiírók és a szervezők semmi nemű felelősséget nem vállalnak!
– A lemezeken és tokjaikon eltávolíthatatlanul kell szerepelnie a szerző(k) nevének, több lemez esetén sorszámmal kiegészítve.
– A rendezvényen bemutatott művekért a szerzőket szerzői jogdíj nem illeti meg!
– A pályaművek mellé csatolni kell a hivatalos nevezési lapot, valamint a nevezési díjat igazoló postautalvány, illetve banki átutalási bizonylat, vagy a visszaigazolás másolatát.

A pályázati feltételek bármelyikének hiányában vagy nem egyezésével a pályázó automatikusan kizárja magát a pályázatból.

Zsűrizés
A technikailag megfelelő pályaműveket hattagú zsűri értékeli a rendezvényt megelőzően. Ezen zsűri mellett csak a szervezők által delegált, nem pályázó technikai kisegítő csoport és a jegyzőkönyvvezető, továbbá a magyar természetfotó klubok által delegált, nem pályázó, szavazati joggal nem rendelkező megfigyelők vehetnek részt.
A zsűri a nem nyilvános értékelés során választja ki azt az 5 művet, amelyekből a rendezvényen, a nyilvános bemutatót követően választja ki a három díjazott művet.

A zsűri elnöke:
Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóművész
A zsűri tagjai:
Baki Péter a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója
Gáti György Balogh Rudolf-díjas fotóművész
Kalotás Zsolt természetfotós
Szarka Klára szakújságíró

A zsűrizés során alkalmazott technika:
1400×1050 px felbontású CANON projektor
2x50W sztereó hangtechnika
XP kompatibilis PC, asztali DVD lejátszó
4×3 méteres vetítővászon

Technikai segédlet

Kérjük a pályázókat, amennyiben exe kiterjesztésekkel pályáznak, azokat több más számítógépen is teszteljék! Egyes programok eltérő órajelekkel exportálják ki az exe fájlokat és ez szinkron eltéréseket okozhat a kép és a hang között. Azt javasoljuk, hogy keressenek olyan programokat, ahol a zene és a kép több kipróbált konfigurációnál is szinkronban marad.
A minél jobb képminőség elérése céljából javasoljuk a 1400X1050 px (legalább az egyik oldallal egyező) méretű képek használatát. Az alapképeket javasolt sRGB színtérbe konvertálni. A hangminőség érdekében javasoljuk a wav, illetve minél jobb minőségű mp3 hangfájlok használatát.
A videóba exportált bemutatóknál az MPEG2 fájlok lehetnek HDTV kompatibilisek, azaz 1400×1050 px méretűek is. A DVD formátumoknál, mivel a műsoridő úgy is korlátozott, kérjük a legjobb képminőségbe átkódolni a műsorokat! A hangminőség érdekében javasoljuk a LPCM hang beállítás használatát.

Pályamunkák beérkezése
A műveket postán, az Infotéka Kft. 1138 Budapest, Váci út 161. postacímre,

Nevezési határidő: 2009. június 30. Postai kézbesítésnél a postabélyegző dátuma nem lehet a nevezési határidőn túli.

Anyagkezelés
A személyesen átvett lemezek minőségét a pályázóval együtt ellenőrizzük, postán érkezett anyagokért felelősséget a szervezők nem tudnak vállalni. A pályázati anyagokat a Fényecset Természetfotós Nap-on személyesen lehet átvenni. Az át nem vett lemezeket a rendezvény után megsemmisítjük.

Dokumentumok
A pályázati kiírás és a nevezési formula letölthető a Fényecset honlapjáról: www.fenyecset.hu

Pályázati naptár

június 30.Nevezési határidő
július 6-31. között Zsűrizés
Szeptember 19.Fényecset Természetfotós Nap
szeptember 19. 10.30 óra Vetítések
Szeptember 19. 17 óra Díjkiosztó

Details

Date:
2009, April 23
Time:
20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , , ,