Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TIPA fotópályázat 2012: One World

2012, May 14 @ 20:00 - 2012, July 13 @ 20:00 CEST

Free
tipa-contest.jpg

A TIPA (Technical Image Press Association) első nemzetközi fotópályázatának témája: “One World”. Egy Világ – a témaválasztással nem csak a globalizációval eltűnő határokra, a szolidaritás fontosságára, az egyszerűsödő kapcsolattartásra és a TIPA terjeszkedésére utalnak a kiírók, hanem arra is, hogy a fotográfia segítségével az információkat és kreatív gondolatokat egyaránt megoszthatjuk mindenkivel, függetlenül attól, hogy hol él és milyen nyelvet beszél az illető. A 10.000 Euro összdíjazású pályázaton hivatásos vagy amatőr kategóriában lehet indulni 2012. július 14-ig.
A TIPA (Technical Image Press Association) első nemzetközi fotópályázatának témája: “One World”. Egy Világ – a témaválasztással nem csak a globalizációval eltűnő határokra, a szolidaritás fontosságára, az egyszerűsödő kapcsolattartásra és a TIPA terjeszkedésére utalnak a kiírók, hanem arra is, hogy a fotográfia segítségével az információkat és kreatív gondolatokat egyaránt megoszthatjuk mindenkivel, függetlenül attól, hogy hol él és milyen nyelvet beszél az illető. A 10.000 Euro összdíjazású pályázaton hivatásos vagy amatőr kategóriában lehet indulni 2012. július 14-ig. A nyerteseket szeptember 18-án, Kölnben a Photokinán ismerheti meg a közönség.

A képeket a pályázat hivatalos oldalán kell feltölteni, a hosszabbik oldal megadott mérete: 1500 pixel, a nagyfelbontású képet a nyertesektől kérik majd. Egy amatőr pályázó 1, 2 vagy 3 képet küldhet be, melyeket külön-külön bírálnak el, és végül a zsűri által legjobbnak ítélt kép szerepel majd a pályázaton. Professzionális kategóriában egy három képből álló összefüggő fotósorozatot várnak a pályázóktól, amely vizuálisan elmesél egy, a pályázat témájának megfelelő történetet. A képsorozatot egyben, portfólióként értékeli majd a zsűri. Az értékelés szempontjai: eredetiség, kreativitás, technikai megvalósítás és a pályázat témájának megragadása.

Amatőr kategóriában az első helyezett 4000 Eurot kap, a legsikeresebb hivatásos fotós díja 6000 Euro.

Details

Start:
2012, May 14 @ 20:00 CEST
End:
2012, July 13 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Category: