Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tanulás szokatlan helyeken – fotópályázat

2005, September 30 @ 20:00 - 2005, October 19 @ 20:00 CEST

Free

A pályázat célja, hogy az iskolán kívüli, illetve a hagyományostól eltérő formájú tanulásra irányítsa a figyelmet, a képek segítségével értelmezhetővé tegye az egész életen át tartó tanulás fogalmát

A pályázat célja, hogy az iskolán kívüli, illetve a hagyományostól eltérő formájú tanulásra irányítsa a figyelmet, a képek segítségével értelmezhetővé tegye az egész életen át tartó tanulás fogalmát

A Socrates az Európai Unió oktatási együttműködési programja, amely támogatja az egész életen át tartó tanulást, az oktatáshoz való hozzáférést és a nemzetközi mobilitást. A program 10. születésnapját 2005 novemberében egyhetes rendezvénysorozattal ünnepeljük meg. A Socrates Héthez kapcsolódva a Tempus Közalapítvány / Socrates Nemzeti Iroda fotópályázatot hirdet.

A fotópályázaton bárki részt vehet az alábbi két kategóriában:

  • Ifjúsági kategória: 18 éves kor alatt
  • Felnőtt kategória: 18 éves kor felett

Pályázni hagyományos papírképekkel és digitális fényképekkel egyaránt lehet. Egy pályázó legfeljebb 2 képpel pályázhat. A pályaműveket hagyományos papíralapú változatban, vagy digitális képek esetén kinyomtatott formában, 24×30 cm méretben lehet benyújtani.

A képeket szakmai zsűri bírálja el. Kategóriánként az első három helyezett tárgyjutalomban részesül. A legjobb képekből kiállítást rendezünk a november 9-11. között zajló Socrates Hét keretében, a díjátadó ünnepségre a kiállítás megnyitóján kerül sor. A díjazottakat levélben értesítjük.

A képek hátoldalán kérjük feltüntetni a fotó címét és az alkotó nevét. A fotók mellé kísérőlevelet kérünk csatolni az alábbi adatokkal: a fotó címe, a fotó készítésének helyszíne és dátuma, a készítő neve, életkora, címe, telefonszáma, e-mail címe.
A hiányos adatokkal beérkező képek nem kerülnek a zsűri elé.

Pályázati határidő: 2005. október 20.

A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a Tempus Közalapítvány címére: 1438 Budapest 70., Pf. 508. A borítékon kérjük feltüntetni a “Fotópályázat” jeligét.

A beküldött fotókat nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályázatra kizárólag saját készítésű képekkel lehet pályázni, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. A pályázaton való részvétellel az alkotó hozzájárul, hogy a képeket a Tempus Közalapítvány további rendezvényein, valamint nyomtatott és elektronikus kiadványaiban – a szerző megjelölésével – térítésmentesen felhasználja.

Details

Start:
2005, September 30 @ 20:00 CEST
End:
2005, October 19 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags: