Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Találkozásom Budapesttel – az EMI fotópályázata diákoknak

2010, February 14 @ 01:00 - 2010, March 28 @ 01:00 CET

Free
tb.gif

Az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI) fénykép pályázatot hirdet a történelmi Magyarország elcsatolt területeiről érkező, Budapesten tanuló diákok számára “Találkozásom Budapesttel” címmel.

Fődíj: egy SIGMA objektív
További nyeremények: értékes borválogatás és egy éves Nagy Magyarország Történelmi Magazin-előfizetés.

Az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI) fénykép pályázatot hirdet a történelmi Magyarország elcsatolt területeiről érkező, Budapesten tanuló diákok számára “Találkozásom Budapesttel” címmel.

Fődíj: egy SIGMA objektív
További nyeremények: értékes borválogatás és egy éves Nagy Magyarország Történelmi Magazin-előfizetés.
A pályázatra olyan fényképeket várunk, amelyek híven tükrözik a fotós Budapesttel kapcsolatos benyomásait. A fénykép tárgya lehet épület, épület részlet, táj, emberek vagy helyzetképek, ám mindenképpen jellegzetes, a fővárosra egyértelműen utalónak kell lennie. Kerülendők ezeknél a fotóknál a sablonok, egyedi benyomásokat kell tükrözniük (pontosabban: nem “képeslapfotókat” várunk). Minden pályázótól minimum 2 db, maximum 5 db fotót várunk.

Különdíjat sorsolunk ki azok között, akik fénykép-párokkal pályáznak. Ezek a fotópárok a pályázó szülőfaluja/-városa egy-egy jellegzetes részletét (épület, épület részlet, táj, emberek, helyzetképek) állítják párhuzamban Budapest egy-egy hasonló részletével (pl. azonos jelképek, szimbólumok vagy éppen szembetűnő ellentétek). Ebben az esetben minimum 1, maximum 3 fotópárt várunk a pályázótól.

A képek utólagos feldolgozásánál csak a fénykép minőségét javító eljárások elfogadottak (fény- ill. színkorrekciók), montázsokat nem tudunk elfogadni.

A fotókat 5 megapixel (2560 x 1920) felbontásban, JPEG formátumban kérjük elküldeni a palyazat@e-m-i.hucímre 2010. március 28-i g „EMI FOTÓPÁLYÁZAT” címmel.*

A pályázaton kizárólag nem magyar állampolgárságú, a történelmi Magyarország elszakított területeiről érkező, Budapesten tanuló, magyar anyanyelvű, 14-26 éves kor közötti diákok vehetnek részt.

A pályázatra beérkező legjobb 60 pályaműből kiállítást rendezünk az EMI Klub-ban (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 59.). A nyertesek kihirdetése és a díjak átadása április 10-én 17 órakor lesz, a kiállítás megnyitójával egybekötve. A nyertesek neve legkésőbb április 5-én a honlapunkon megtekinthető.

Támogatók: Hama Kereskedelmi Kft.
Médiatámogatók: Nagy Magyarország Történelmi Magazin, Hirkereso.ro, Történelemportál, Erdely.ma

A pályázaton résztvevők pályázatukkal beleegyeznek, hogy a beküldött fotókat az EMI és a pályázat támogatói internetes és nyomtatott kiadványaiban, illetve az EMI-klubban megjelenítsék.
* Az emailben kérjük a pályázó nevét, életkorát, állandó lakhelyét, emailcímét, telefonszámát és budapesti iskolájának nevét megjelölni. A beküldött fotókat a következőképpen kérjük elnevezni és csatolmányban elküldeni:
• fotó esetén: foto_név_város_sorszám.jpeg (pl.: kovacspeter_szabadka_1.jpeg)
• fotópár esetén: par_rész_név_város_sorszám.jpeg (pl.: par_1_kovacspeter_szabadka_1.jpeg ill. par_2_kovacspeter_szabadka_1.jpeg
Kérjük, hogy az emailben az egyes állomány nevekhez tartozó fotó/fotópár nevek jelenjenek meg (pl. kovacspeter_szabadka_1.jpeg = „Első napom Pesten”) csatolt txt állományban, amely a következőképpen legyen elnevezve: név_város.txt (pl.: kovacspeter_szabadka.txt). A követelményeknek való meg nem felelés a pályázatból történő automatikus kizárást vonja maga után.

Details

Start:
2010, February 14 @ 01:00 CET
End:
2010, March 28 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags: