Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szülőföldem szép határa 2010-Fotópályázat

2009, October 19 @ 20:00 - 2010, August 31 @ 20:00 CEST

Free
mmi_bg.jpg

A Magyar Művelődési Társaság, (MMT) a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL), és a Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány fotópályázatot hirdet határon innen és túl.Olyan képeket várunk, amelyek a szűk értelemben vett szülőföldünk (lakókörnyezet, település, kistáj) valamely értékét (épített vagy természeti környezet, közösségi esemény stb.), illetve az ember és az őt körbevevő táj, mikrovilág kapcsolatát, egymást erősítő viszonyát mutatják be. (Nevezetesség, helytörténeti kuriózum, viselet, szokás, műtárgy, a „mi népünk”).

A Magyar Művelődési Társaság, (MMT) a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL), és a Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány fotópályázatot hirdet határon innen és túl.
Olyan képeket várunk, amelyek a szűk értelemben vett szülőföldünk (lakókörnyezet, település, kistáj) valamely értékét (épített vagy természeti környezet, közösségi esemény stb.), illetve az ember és az őt körbevevő táj, mikrovilág kapcsolatát, egymást erősítő viszonyát mutatják be. (Nevezetesség, helytörténeti kuriózum, viselet, szokás, műtárgy, a „mi népünk”).

A pályázat célja:értékeink megmutatása, rejtett értékeink felfedezése, ezáltal nemzetünk önbizalmának erősítése; ezért – bár lényeges a művészi kompozíció is – a zsűri elsősorban a bemutatott téma érdekességét, hangulatát, érzelmi töltését veszi figyelembe. A pályázaton bárki részt vehet életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül.

A beadható képek száma:szerzőnként maximum 3 db.
A pályázók digitális felvételt küldhetnek be e-mail-en, az mmt.mmi.fotopalyazat@gmail.com címre.
A pályaművek lehetnek digitális fotók, vagy hagyományos technikával készült és utólag digitalizált (beszkennelt) felvételek. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a manipulált képeket a zsűri kizárja. (Nem számít manipulálásnak a kép 25%-nál kisebb mértékű megvágása, a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása és a szkennelési/digitalizálási hibák retusálása.)
A fotókat legalább 3 megapixel méretben, jpg formátumban kérjük beküldeni. Az elküldött képhez jelentkezési adatlapot kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó nevét, címét, telefonszámát.
Az e-mail-ben küldött képek terjedelme ne haladja meg a 3 Mbyte-ot. Három nevezett kép esetén több e-mail-ben célszerű beküldeni a pályaműveket.
A képek file-nevében szerepeljen a szerző családneve, keresztneve, és a kép címe (Családnév, Keresztnév, A kép címe1.jpg).
A legjobb képekből a Magyar Művelődési Társaság és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorárus országjáró vándorkiállítást rendez, s ennek anyagát (lehetőségeitől függően) CD-n vagy könyvben is megjeleníti. A kiíró a pályázatra beküldött felvételeket saját kiadványaiban (album, honlap) külön díjazás nélkül felhasználhatja, a fotókból rendezett kiállításon bemutathatja, hiszen a pályázat célja a közjó és a kulturális értékeink megőrzésének szolgálata. Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki a küldetésünkkel egyetért, és a feltételeket vállalni tudja.
A pályaművek elbírálását neves a MMT, MMIKL és a MAFOSZ szakértői végzik. A győztesek 8.000.- Ft. értékű fotóalbumot kapnak.
A zsűri a teljes képlistát nyilvánosságra hozza.
Ha a képeket a pályázó CD-n küldi be, pályázati anyagát a következő címre várjuk:
Magyar Művelődési Társaság, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Információ kérhető: markanna1947@t-online.hu

Beérkezési határidő: 2010. szeptember 1.
Zsűrizés: 2010. szeptember 30-ig.
A díjazottakat e-mail-ben (e-mail-cím hiányában postai úton) értesítjük ki.
Az első kiállítás a: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus előterében kerül megrendezésre 2010. november 1. és 15. között.
(A megnyitó pontos időpontját később hozzuk nyilvánosságra.)
A kiállítás kölcsönözhető 2010. decemberétől!

Details

Start:
2009, October 19 @ 20:00 CEST
End:
2010, August 31 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
,