Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Születésnapomra – József Attila fotópályázat

2005, January 12 @ 01:00 - 2005, March 1 @ 01:00 CET

Free

József Attila születésének 100. évfordulójára emlékezve az EURORA Kulturális Közhasznú Alapítvány és a Xerox Magyarország országos, nyílt fotópályázatot hirdet “Születésnapomra” címmel, melyre 2005. március 1-ig várják a digitális alkotásokat.

József Attila születésének 100. évfordulójára emlékezve az EURORA Kulturális Közhasznú Alapítvány és a Xerox Magyarország országos, nyílt fotópályázatot hirdet “Születésnapomra” címmel, melyre 2005. március 1-ig várják a digitális alkotásokat.

Az EURORA Kulturális Közhasznú Alapítvány és a Xerox Magyarország a József Attila emlékév alkalmából “Születésnapomra” címmel fotópályázattal eleveníti fel a költő örökségét. Hogyan fogalmazható újra fénnyel József Attila verseinek üzenete? A szervezők olyan egyedi alkotásokat várnak, amelyek verssoroktól, gondolatoktól inspirálva mutatják be, hogy az alkotót mi és mennyiben érintette meg József Attila szellemiségéből.

A József Attila életét és költészetét meghatározó állandó útkeresés, a bizonytalanságból fakadó otthontalanság és szeretethiány éppoly fojtogató most, mint hetven-nyolcvan évvel ezelőtt volt. Milyen reményekkel indul útnak az ember, s végül hova jut a mindennapjait kitöltő küzdelem után? Ezek napjaink és József Attila kérdései is, melyekre most képekben keressük a választ.

Bárki részt vehet a pályázaton legfeljebb öt darab, digitális formában (minimum 800×600 képpont felbontással) benyújtott alkotással, melyet CD lemezre írva a 1142 Budapest, Dorozsmai u. 104., vagy elektronikus levélben a foto@pressinform . hu címre kell elküldeni.

Szakmai zsűri értékeli a beérkezett munkákat Surányi J. András fotóművész vezetésével. Eredményhirdetésre 2005. április 3-án, a “Születésnapomra- Hommage a József Attila” című emlékműsor keretében kerül sor a Magyar Sajtó Házában (MUOSZ székház, 1062 Budapest, Andrássy út 101.), ahol a legjobb pályaművekből kiállítást is rendez az EURORA Alapítvány, illetve az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A programot az MTV felvételről közvetíti 2005. április 10-én. A szervezők tervei szerint a tárlat a rendezvényt követően budapesti és vidéki helyszínekre utazik, és a kiállítás anyaga 2005 folyamán egy albumban is a nagyközönség elé kerül.

A képeket az alkotó nevét, valamint pontos elérhetőségeit (postacím, telefonszám, e-mail)
feltüntetve, elektronikus levélben foto@pressinform.hu vagy CD lemezre írva, postán a 1142 Budapest, Dorozsmai utca 104. címre kérjük beküldeni.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Surányi J. András fotóművész.

A pályázatról bővebben a www.kultport.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

További információ:

Földváry Mónika
PRESS&INFORM Public Relations
Telefon: 1/470-2050, 54
E-mail: foldvary@pressinform.hu

Details

Start:
2005, January 12 @ 01:00 CET
End:
2005, March 1 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Tags: