Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Színes Nagy Világ – Artwork fotópályázat

2010, March 1 @ 01:00 - 2010, May 1 @ 20:00 CET

Free
awcolor.jpg

Pályázati kiírás Az Artwork.hu és a Microsoft Magyarország szervezésében, a Datacolor, Epson Europe B.V, Lukács Ékszer, a Nikon Kft, a Trans-Europe Kft, és az X-Rite Inc. támogatásával fotópályázatot hirdetünk Színes Nagy Világ címmel.

Pályázatunk célja, hogy a sok tehetséges fotós ne csak otthon, családi körben mutassa meg színvonalas fényképeit, hanem ossza meg a nagyvilággal! Ehhez technikai, szakmai segítséget adunk! A legszerencsésebbek értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak!

Pályázati kiírás
Az Artwork.hu és a Microsoft Magyarország szervezésében, a Datacolor, Epson Europe B.V, Lukács Ékszer, a Nikon Kft, a Trans-Europe Kft, és az X-Rite Inc. támogatásával fotópályázatot hirdetünk Színes Nagy Világ címmel.

Pályázatunk célja, hogy a sok tehetséges fotós ne csak otthon, családi körben mutassa meg színvonalas fényképeit, hanem ossza meg a nagyvilággal! Ehhez technikai, szakmai segítséget adunk! A legszerencsésebbek értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak!

A pályamunkákat az alábbi kategóriákba várjuk:
• Panorámafotó
• Természetfotó
• Sport
• Művészet, absztrakt
• Portré, zsáner

A pályázat időtartalma: 2010. március 1. – 2010. május 2.
Közönség szavazás: 2010. május 3. – 2010. május 16.
Ünnepélyes díjátadás, és a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója: 2010. május 28. Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai kar (ELTE), InfoPark
A pályázat szakmai támogatója a naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége.

Technikai és egyéb feltételek

A pályázati anyagok beadása digitális formában, regisztrációt követően lehetséges.
Beadás (feltöltés) kezdete:2010. március 1. 0 óra 1 perc
Beadási (feltöltési) határidő:2010. május 2. 23 óra 59 perc
Szakmai zsűri:
• Gulyás Buda
• Radisics Milán
A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció után.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó 5 pályaművet adhat be kategóriánként, ami lehet egyedi kép és maximum 5 képből álló sorozat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után!
A zsűri kategóriánként egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van sorozatból kiemelkedő képet egyedi kategóriába áttenni és díjat nem kiadni.

Nyeremények:
• Epson Stylus Photo 1400 – fotónyomtató
• X-rite Colormunki Photo – monitor és nyomtató kalibráló csomag
• X-rite Colormunki Create – monitorkalibráló
• X-rite ColorChecker Passport
• datacolor Spyder3 Studio SR – monitor és nyomtató kalibráló csomag
• datacolor Spyder3 Elite – monitorkalibráló
• datacolor Spyder Cube – fehéregyensúly állító kocka
• Sigma objektív 100.000 Ft értékben
• Microsoft Windows 7 Ultimate
• Thomas Sabó női ékszer – 50.000 Ft értékben
• Adobe Photoshop Lightroom Gyorstalpaló DVD
• Adobe Photoshop Gyorstalpaló DVD
• SanDisk memóriakártya
• Hama digitális képkeret
• Nikon Capture NX2 – képfeldolgozó szoftver
• Panoráma nyomat 250cm-ig

Összesen 1.000.000 Ft értékű nyeremény!


Szerzői és személyiségi jogi feltételek:

Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiséghez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiséghez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles az Artwork Photo Kft.-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a fotók pályázatra való elküldésével ingyenesen engedélyezi,
1. hogy az Artwork Photo Kft. a fotókat kizárólag a pályázattal és az annak kapcsán rendezett kiállítással összefüggő promóciós és híradási célú publikációkban, kiadványokban és híradásokban közzé tegye;
2. hogy a fotók az ünnepélyes díjátadón a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
3. hogy az Artwork Photo Kft. archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében az Artwork Photo Kft. jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.
Az Artwork Photo Kft. a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

A pályázati anyagok formai és technikai követelményei:


Képfájl technikai feltételei:

Fájl típus: JPEG, legmagasabb minőségben,
Minimális méret: 2592 x 1944 pixel (5 megapixel)
Maximális méret: hosszabbik oldalon 20.000 pixel
A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

Panorámaképnél:
A már kész összerakott képnél a fenti paraméterek a mérvadók. Ha a panorámaképet alkotó egyedi képeket tölti fel, és a szoftveres összeillesztést tőlünk kéri, akkor a képenkénti kritériumok szintén a fent említett Képfájl technikai feltételei alatt találhatók.
A pályázó adatait a nevezésnél az online regisztrációkor, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek feltöltésekor kell megadni.
A fájlnevek nem tartalmazhatnak szóközt, alulvonást, egyéb speciális karaktert! A fájlnevek nem utalhatnak a készítőre!

Pályázati anyag leadása interneten:
A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók előzetes regisztráció után tölthetik fel a fájlokat. A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat az Artwork Photo Kft. adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.
A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. A pályázó hozzájárul, hogy a pályázatban részt vevő cégek (szervezők és támogatók) üzleti célú ajánlattal keressék meg elektronikus levél formájában.

A szerver 2010. március 1-én 0 órától 2010. május 2-án 24 óráig fogad el feltöltéseket!
A nyertes képek, valamint a közönség által kiválasztott, kiállításra szánt alkotások 2010. május 28 – június 25. között megtekinthetők a ELTE Info Park alatti épületében.

Közönségszavazás, zsűrizés
Az összes beküldött képet közönségszavazatra bocsátjuk.
A közönség szavazhat 2010. május 3. és május 16. 24 óra között online, a KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS menüpontban leírtak szerint.

Minden kategóriában a közönség által kiválasztott első 20 alkotás kerül a szakmai zsűri elé, akik kiválasztják a kategóriánkénti 1., 2., 3. helyezetteket. A zsűrinek joga van nem díjazott módon különdíjat is adni egyes alkotásoknak, illetve megnevezheti a pályázat legjobb alkotását is! A különdíjas alkotók oklevelet kapnak, és a kiállításon is részt vesznek attól függetlenül, hogy a beválasztotta-e a zsűri a képeket a kiállítandó alkotások közé.

A kiállításon a kategóriánként 20 képből az első 6 fotó vesz részt, melyeket a szakmai zsűri választ ki. A kiállításon résztvevő képek a megnyitó alkalmával kerülnek megnevezésre.

A nyertes alkotások az ünnepélyes megnyitó alkalmával kerülnek megnevezésre. A díjátadó is a kiállítás megnyitója alkalmával kerül megrendezésre. A közönség által beválasztott képek alkotóit, akik között a nyertesek, és kiállításon szereplő alkotások készítői lehetnek, külön levélben értesítjük a megnyitó pontos időpontjáról. Az megnyitó időpontját a weboldalon is feltüntetjük.

Pályázati naptár:

Regisztráció kezdete: 2010. március 1.
Beadás (feltöltés) kezdete: 2010. március 1. 00 óra 1 perc
Beadási (feltöltési) határidő: 2010. május 2. 23 óra 59 perc
A zsűrizés időpontja: 2010. május 10-ikei héten.
Közönségszavazás (on-line): 2010. május 3 – május 16 között
Ünnepélyes díjátadás és kiállítás megnyitója: 2010. május 28.
A kiállítás megtekinthető: 2010. június 25-ig

Details

Start:
2010, March 1 @ 01:00 CET
End:
2010, May 1 @ 20:00 CET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , , ,
Website:
http://fotopalyazat.artwork.hu/Article.aspx?id=1