Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szeretünk Erdély – nyílt fotópályázat

2007, April 30 @ 20:00 - 2007, August 31 @ 20:00 CEST

Free

annak érdekében, hogy összegyűjtsük és bemutassuk az utóbbi öt esztendőben, Erdélyben készült, kortárs fotóművészeti alkotásokat.

annak érdekében, hogy összegyűjtsük és bemutassuk az utóbbi öt esztendőben, Erdélyben készült, kortárs fotóművészeti alkotásokat.

Szeretünk Erdély – nyílt fotópályázat
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége – együttműködve a Magyar Fotóművészek Világszövetségével – nyílt fotópályázatot hirdet, annak érdekében, hogy összegyűjtsük és bemutassuk az utóbbi öt esztendőben, Erdélyben készült, kortárs fotóművészeti alkotásokat. A pályázatra csak olyan alkotások adhatók be, amelyek könyvben még nem jelentek meg. A beküldött képekből vándor-kiállítást rendezünk és – ha lesz fedezete – fotóalbumot, képeslapot adunk ki.
A Szeretünk Erdély című kiállítás és album egy vallomás, amelyet a helyben élők és az oda látogatók közösen írnak a fénysugarak segítségével. Erdély természeti szépségét, kulturális örökségét, hagyományait, az itt élők hétköznapjait kívánjuk megörökíteni, népszerűsíteni és az utókorra hagyományozni.
Életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, szerzőnként beküldhető 10 db bármilyen technikával és technológiával készült, kötetlen témájú papírkép, 20×30 cm-es (A4) méretben. A fotókat semmilyen hordozó anyagra nem kell felerősíteni. A képek hátoldalán minden pályázó tüntesse fel a nevét, a kép címét, postacímét és a kép sorszámát a nevezési lappal egyezően. A nevezési lap kitöltése kötelező! Letölthető: www.mafosz.hu/fotópályázatok címről
Nevezési díj nincs.
A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítás őrzése, felügyelete sehol sem biztosítható, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás (nyomtatás) költségét fedezzük.
Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy 3000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.
Beküldési, beadási cím: MAFOSZ, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Ha nincs internet kapcsolat, akkor a nevezési lap igényelhető: gyoril@mmi.hu címről is, vagy telefonon: 225-6029, 201-5692, 212-6258.

Pályázati naptár

Beküldési határidő: 2007. szeptember 1.
Zsűrizés: szeptember 15-ig
Értesítés az eredményről: szeptember 25-ig
Az első kiállítás tervezett ideje: 2007. december – 2008. január
A ki nem állított képek a zsűrizés után – előzetes időpont egyeztetéssel elvihetők
A kiállításon szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2008. július 30-ig.

Details

Start:
2007, April 30 @ 20:00 CEST
End:
2007, August 31 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags: