Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Strandok, fürdők, ember és víz – a Szent István Strandfürdő fotópályázata

2012, January 30 @ 01:00 - 2012, March 12 @ 01:00 CET

Free
Víz alatti úszó, Esztergom, 1917

Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Szent István strand, ebből az alkalomból, valamint André Kertész emlékére és tiszteletére rendez fotópályázat a fürdő, a Duna Múzeum, a művelődési ház és az Esztergomi Art Fotográfiai Stúdió. A pályázatra az Ister-Granum Eurórégió területéről jelentkezhetnek az érdeklődők.

Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Szent István strand, ebből az alkalomból, valamint André Kertész emlékére és tiszteletére rendez fotópályázat a fürdő, a Duna Múzeum, a művelődési ház és az Esztergomi Art Fotográfiai Stúdió. A pályázatra az Ister-Granum Eurórégió területéről jelentkezhetnek az érdeklődők.

Idén április 18-án ünnepli centenáriumát a Szent István Strandfürdő, ahol a világhírű André Kertész 1917-ben elkészítette híres „Víz alatt” című korszakalkotó fotóját (a képen). A műemléki létesítmény százéves fennállásának tiszteletére valamint André Kertész emlékére a Szent István Strandfürdő, a Duna Múzeum, az esztergomi művelődési ház az Esztergomi Art Fotográfiai Stúdió közösen fotópályázatot hirdet az Ister-Granum Eurórégió, Léva (Levice), Libád (L’ubá), Párkány (Stúrovo), Helemba (Chl’aba), valamint hazai térség fotográfusainak számára.

Pályázati feltételek: A kiállításra csak művészi igénnyel készült, keretezett, akasztóval ellátott, tárlatkész képeket fogadunk el. Egy alkotó 7 művet adhat be, a sorozat egy műnek számít (a sorozatot a zsűri megbonthatja). A beadott, keretezett képek összes felülete nem haladhatja meg a 2 m?t.

Téma: Az ember és a víz közvetlen kapcsolata strand-, gyógy- és termálfürdőkben, továbbá tavakban, folyókban, társas és társasági lét, játékok, strandolási, szórakozási és étkezési szokások, a „vattacukortól a lángosig”. A víz, a fény, a hullámok, árnyékok, tükröződések játéka az emberi testen (ld. André Kertész fotóját) a vízen, a vízben, a víz fölött és a víz alatt. Strandélet, strandhangulat, strandjátékok.

Technikai tudnivalók: A képek hátoldalán a nevezési lappal (letölthető nevezési lap) megegyezően fel kell tüntetni a mű címét, keletkezési évét, technikáját, méretét, értékét, a szerző nevét, címét, elérhetőségét.

A képek beadási helye: Szent István Strandfürdő Esztergom, Malom u. 5.

Beadási napok: 2012. március 10., március 11., március 12. (Mindhárom napon 10 és 16 óra között várjuk az alkotásokat.)

A zsűrizés napja: 2012. március 13. (kedd)

Az alkotásokból kiállítás nyílik 2012. március 16-án, pénteken a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, majd későbbi időpontokban Léván (Levice) a Vármúzeumban (Dobóovsky Kastíel’) és Párkányban (Stúrovo) a Városi Galériában (N Metská Galéria).

Díjazás:

I. helyezett Pénzjutalom vagy 1 éves bérlet (90 ezer Ft értékben)
II. helyezett ? éves bérlet (45 ezer Ft értékben)
III. helyezett 24 alkalomra szóló bérlet (21 ezer Ft értékben)
IV. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben)
V. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben

A pályázók egyikének a Duna Múzeum különdíjat ajánlott fel!

A kiállítás záró ünnepélye és a díjkiosztás 2012. április 28-án, 15 órakor lesz, majd ezután avatjuk fel André Kertész emléktábláját a Szent István Strandfürdőnél. Ezt követően kezdetét veszi strandunkon a Centenáriumi Tavaszi Bál, melyre és a záró ünnepségre valamennyi résztvevőt szeretettel várunk.

A kiállítás 2012. április 30-ig látogatható, a képek május 2-án és május 3-án vihetők el a strandfürdőből. (A szlovákiai tárlatok időpontjairól értesítést küldünk valamennyi pályázónak.)

Details

Start:
2012, January 30 @ 01:00 CET
End:
2012, March 12 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Tags:
,
Website:
http://www.hidlap.hu/news/view/vizes-fotopalyazat-a-strand-centenariumara