Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sony World Photography Awards 2012

2011, June 1 @ 01:01 - 2012, January 5 @ 00:59 CEST

Free
swpa.jpg

2011. június 15. A World Photography Organisation (WPO) 2011. június 1-én megnyitotta a Sony World Photography Awards 2012 versenyt. A 2012-es évben először a 20 év alatti korosztály is nevezhet és külön versenykategória nyílt a képszerkesztő programok mestereinek.

2011. június 15. A World Photography Organisation (WPO) 2011. június 1-én megnyitotta a Sony World Photography Awards 2012 versenyt. A 2012-es évben először a 20 év alatti korosztály is nevezhet és külön versenykategória nyílt a képszerkesztő programok mestereinek.

A Sony World Photography Awards a világ egyik legelismertebb fotós versenye. A „ Professional” kategóriában a világ fotósainak krémje illetve a komoly amatőrök nevezhetnek, míg az ún. „ Open” kategória bárki számára nyitott. Mindkét kategóriában – az eddigiek mellett – új alkategóriák kerültek meghirdetésre a 2012-es esztendőben. A ‘Nature & Wildlife’ (Természet- és vadvilág) jelent meg a professzionális körben, míg az „Open” 3 alkategóriával bővült: ‘Enhanced’ (Digitális varázslat), ‘Split Second’ (Pillanat) és ‘Low- light’ (Félhomály), melyek az amatőr fotósok technikai tudását, képzelőerejét és mindenekelőtt kitartását tesztelik. Az ‘Enhanced’ kategóriába olyan fotómunkákat lehet nevezni, amelyek kreatívan használják a képszerkesztő programok extrém lehetőségeit.
Új lehetőség a 20 év alatti fotósoknak a „ Youth competition”-ben való megmérettetés, míg a korábbról már ismert „ Student Focus” versenyben a profi fotósok következő generációja mérheti össze tudását. A mozgóképpel kísérletező fotósok számára tavaly megnyitott „ Moving Image Awards” díjat 2012-ben 6, teljesen új kategóriában lehet elnyerni.
A 2012 Sony World Photography Awards versenyre 2012. január 4-ig várják a nevezéseket, a díjátadó 2012 áprilisában, Londonban kerül megrendezésre. A „L’Iris D’Or Sony World Photography Awards Photographer of the Year” díj mellé 25 000 USD készpénz és egy Sony digitális SLR fényképezőgép-felszerelés is jár. Az Open kategória összetett nyertese 5 000 USD készpénzzel és egy Sony digitális SLR fényképezőgép-felszereléssel lesz gazdagabb.
A nevezett alkotásokból és a győztes képekből „ Sony World Photography Awards Winners Showcase”- címmel kiállítást nyílik a Somerset Houseban 2012 április—május között a „World Photography Festival 2012” rendezvény részeként. A londoni állomást megelőzően a „World Photography Festival” többek között New York-ban és S?o Paulo-ban is bemutatkozik.
2011-ben magyar siker is született a Sony World Photography Awards „Open” kategóriájában: Csoboth Edina ‘Divatfotó’ alkategóriában nyerte el az első díjat „Punk City” című képével.

A „World Photography Organisation” és a „Sony World Photography Awards” témájában bővebben a következő oldalon olvashat: www.worldphoto.org

További információért kérjük keresse:

Jill Cotton / Rachel Duffield at Colman Getty

Tel: + 44 (0) 20 7631 2666 / + 44 (0) 7838 144992

jill@colmangetty.co.uk / rachel@colmangetty.co.uk

Professzionális kategória

Professzionális és „komoly” amatőr kategória.
• Commercial (Kereskedelmi céllal készült képek)
o Campaign (Reklám)
o Travel (Utazás)
o Lifestyle (Életstílus)
o Fashion (Divat)
• Fine Art (Művészi céllal készült fotók)
o Architecture (Építészet)
o Portraiture (Portré)
o Landscape (Tájfotó)
o Still Life (Csendélet)
o Conceptual (Design fotó)
• Photojournalism & Documentary (Sajtó- és dokumentumfotók)
o Current Affairs (Sajtófotó)
o Nature & Wildlife (Természet- és vadvilág – Új kategória!)
o Contemporary Issues (Szociofotó)
o People (Szocioportré)
o Arts & Culture (Művészet és kultúra)
o Sport

Open” kategória

Bárki számára nyitott verseny.
• Nature & Wildlife (Természet- és vadvilág)
• People (Emberek)
• Travel (Utazás)
• Low-light (Félhomály – Új kategória!)
• Architecture (Építészet)
• Panoramic (Panorámakép)
• Arts & Culture (Művészet és kultúra)
• Smile (Mosoly)
• Split second (Pillanat – Új kategória!)
• Enhanced (Digitális fotómunka – Új kategória!)

Youth” (2012-ben először)

• Environment (Környezet)
• Portrait (Portré)
• Culture (Kultúra)

Moving Image Awards

• Nature & Wildlife (Természet- és vadvilág – Új kategória!)
• People (Emberek – Új kategória!)
• Extraordinary (Különlegesség – Új kategória!)
• Commercial (Kereskedelmi célú mozgókép – Új kategória!)
• Fine Art (Szépművészet – Új kategória!)
• Documentary (Dokumentarista mozgókép- Új kategória!)

• A versenyek mindegyikére 2011. június 1.-től (szerda) lehet nevezni. A nevezéseket 2012. január 4.-én 23.59GMT idő szerint lehet még beadni.

• Nevezni ingyen, kizárólag 2011-ben készített alkotásokkal, vagy a „Professional” vagy az „Open” kategóriák egyikében lehet.

• A World Photography Organisation által szervezett World Photography Awards (WPA) verseny a Sony támogatásával jött létre 2007-ben. A World Photography Organisation (WPO) a profi, amatőr és a még tanuló szakaszban lévő fotósokat támogatja azáltal, hogy az egész világra kiterjedő kommunikációs platformot biztosít a fotós újságírás, a szépművészet és a reklám területén tevékenykedőknek. Számos kezdeményezés és program szervezőjeként egyesíti a tagokat a “World Photography” brand ernyője alatt: a a fotóst reklám, kulturális vagy oktatási céllal a szakma legkülönbözőbb területéről származó előadók, szakemberek segítik, így olyan kulturális események születnek, amelybe a nagyközönség is könnyedén bekapcsolódhat. A World Photography továbbá a World Photography Student Focus Competition; a World Photography Awards Global Tour, a World Photography Festival, a World Photography Focus Programme és a World Photography Collection szervezője

• A Sony World Photography Awards website – www.worldphoto.org – online galériával és aktuális szekciókkal áll rendelkezésére. A díjakról, kategóriákról, a World Photographic Academy tagokról és a legfontosabb dátumokról pontos információk találhatók.

• A Sony-ról
A Sony az audio-, video-, kommunikációs és információtechnológiai termékek vezető gyártója a fogyasztói és professzionális piacon. A Sony kiváló audiovizuális termékei, mint pl. a the BRAVIA™ LCD HD tv, Cyber-shot™ digitális fényképezőgép, Handycam® kamera és a Walkman® MP3 lejátszó, a VAIO™ személyi számítógépek valamint a nagyfelbontású (HD) professzionális műsorszolgáltató felszerelések, élükön a XDCAM® HD mind teljes-értékű HD tartalmat képesek szolgáltatni az elektronika, zene, képi tartalmak, játék és online kereskedelem terén. A Sony a világ egyik vezető digitális szórakoztató márkájának egyikeként kb. 170,000 alkalmazottat foglalkoztat szerte a világon.

Az UEFA Champions League-gel kötött hosszú-távú, 2012-ig szóló szponzori együttműködés, a FIFA-val kötött, 2014-ig terjedő hivatalos szponzori megállapodás és a FIFA World Cup™2010-es és 2014-es esztendőkre szóló globális szponzori szerződések értelmében, a Sony a futball rajongók millióinak a szórakozását segíti a világ minden tájáról.

A Sony Europe-ról bővebben a http://www.sony-europe.com és a http://www.sony-europe.com/presscenter oldalakon találhat információkat.

A “Sony”, “WALKMAN”, “VAIO”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “?”, “BRAVIA” az “XDCAM” a Sony Corporation védjegye illetve bejegyzett védjegye. A többi védjegy illetve bejegyzett védjegy a tulajdonos engedélyével került felhasználásra.

Details

Start:
2011, June 1 @ 01:01 CEST
End:
2012, January 5 @ 00:59 CEST
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
www.worldphoto.org