Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Saubermacher- Az Év Természetfotósa 2016 pályázat

2016, April 25 @ 20:00 - 2016, May 20 @ 00:59 CEST

Free
naturart-2016.png

A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban 24. alkalommal hirdeti meg Magyarország és a régió legnagyobb természetfotó pályázatát. A pályázat célja hazánk Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak és élővilágának, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése.

A pályázat névadó támogatója a Saubermacher Magyarország Kft.

A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban 24. alkalommal hirdeti meg Magyarország és a régió legnagyobb természetfotó pályázatát. A pályázat célja hazánk Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak és élővilágának, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése.

A pályázat névadó támogatója a Saubermacher Magyarország Kft.

„A legnagyobb osztrák magán kézben lévő hulladékgazdálkodó vállalkozás leányvállalataként 27 éve működünk Magyarországon, ez idő szerint mintegy 150 munkatárssal. A hulladékgazdálkodási iparág meghatározó szereplőjeként, kiemelt célnak tartjuk partnereink és a társadalom számára való értékteremtést, ahol az innovatív megoldások mellett kötelezzük el magunkat.
Tudatában vagyunk annak, hogy a hulladékgazdálkodási szegmens mind a társadalomra, mind a természetre hatással van. Éppen ezért törekszünk a nyersanyagok maximális újrahasznosítására annak érdekében, hogy az erőforrások rendelkezésre állását a jövő generációk számára is biztosítani tudjuk. Az átláthatóság és a szorgalom kíséri a tevékenységünket, klímavédelemi céljaink pedig segítenek a társadalmi szemléletformálásban is.
A természet megóvása közös ügyünk. Minden nap azért tevékenykedünk, hogy „Az Év Természetfotósa” pályázatra – munkánk folyományaként is – olyan képek érkezhessenek, melyek a természet szépségét, érintetlenségét és tisztaságát tudják bemutatni. ”

A pályázat kiállításra kiválasztott képeinek színhelyes nyomtatását idén is a pályázat fő támogatója, a Canon Hungária Kft. biztosítja.
A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek az etf.naturart.hu honlapon.

I. KATEGÓRIÁK

1. Kezünkben a Föld
Az ember és a természet közötti kapcsolat, szerepünk, felelősségünk természeti környezetünkért.

2. A madarak viselkedése
Ebbe a kategóriába természetes környezetükben vadon élő madarakról készült képeket várunk, amelyek mozgalmas jelenetet vagy eseményt, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

3. Az emlősök viselkedése
Ebbe a kategóriába természetes környezetükben vadon élő emlősállatokról készült képeket várunk, amelyek mozgalmas jelenetet vagy eseményt, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

4. Az állatok viselkedése
Ebbe a kategóriába a 2. és 3. kategóriába nem sorolható, természetes környezetükben vadon élő állatokról készült felvételek nevezhetők, amelyek mozgalmas jelenetet vagy eseményt, akciókat, érdekes viselkedésformákat esztétikusan megjelenítve mutatnak be.

5. Állatok és környezetük
Itt olyan képek nevezhetők, amelyek tájképszerűen mutatják az állatok élőhelyét, és tükrözik az állatok és környezetük szétválaszthatatlan kapcsolatát. Fontos, hogy a képen felismerhetőek legyenek az állatok, azonban az értékelésben elsősorban a téma esztétikus bemutatása, a kompozíció kap hangsúlyt.

6. Állatok szemtől szemben
Ide nevezhetők a vadon élő állatokról természetes környezetükben készített közel- és makro-felvételek, állatportrék, az állatvilág törpéitől az óriásokig.

7. Növények és gombák
Ebbe a kategóriába várjuk a vadon élő növényekről és gombákról természetes környezetükben készült felvételeket, melyek kiemelik a bemutatott fajok szépségét, különlegességét – az élőhelyektől a mikrovilágig.

8. Kompozíció, forma és kísérletezés
Természeti témák absztrakt megjelenítése, amelyet a zsűri kizárólag esztétikai szempontok alapján bírál el. Ebben a kategóriában teret biztosítunk azoknak a kísérletező alkotóknak, akik természeti témájú képeiket a hagyományos kategóriákba nem sorolhatják.

9. Tájak
Ez a kategória a tájaké. Olyan természetfotókra számítunk, amelyek hűen szemléltetik egy táj szépségét, egyediségét, harmóniáját, illetve vadságát, érintetlenségét.

10. Élet a vízfelszín alatt
Ebbe a kategóriába a víz felszíne alatt készült természetfotók nevezését várjuk.

11. Napnyugtától napkeltéig
Olyan természetes környezetükben vadon élő állatok fotóit várjuk, amelyek a kategória címében megjelölt Időszakban készültek. A napkeltekor vagy napnyugtakor készült fotók esetében, ha a napkorong a képen látható, annak legalább félig a horizont alatt kell lennie. Fontos szempont, hogy a kép kellően hangsúlyozza a napszak hangulatát.

12. Fekete-fehér természetfotók
Ide olyan képeket várunk, amelyek kihasználva a fekete-fehér technika lehetőségeit, hatékonyan emelik ki a témát és a kompozíciót. A kép tartalmának meg kell felelnie a többi pályázati kategória legalább egyikének.

13. “Rajtunk múlik!” kategória. Támogatója a Saubermacher Magyarország Kft.

Magyarországon és máshol is rendkívül sok elszomorító példát látunk arra, hogy a hulladékok helytelen kezelése mennyire el tudja csúfítani csodálatos természeti környezetünket. A kategória célja, hogy a fotóművészet eszközeivel bemutassa, milyen károkat okozhatnak az emberek azzal, ha a hulladékot eldobálják, vagy egyenesen “kihordják” a természetbe, ahelyett, hogy a szelektív hulladékgyűjtés eszközeivel élnének.
Olyan képeket várunk, amelyek bemutatják, hogy ott (is) szemetelünk, ahol különben egy-egy szép élőhely lenne.

14. Ifjúsági kategória
Ebben a kategóriában kötetlen témájú természetfotók nevezhetők a felnőtt kategóriákban megfogalmazottak szerint. A pályázati felső korhatár 18 év, azaz ebben a kategóriában azok pályázhatnak, akik 1998. május 1. után születtek. Az életkoruk szerint ifjúsági kategóriába tartozó pályázók saját döntésük alapján nevezhetnek a felnőtt kategóriákban is, de ebben az esetben Ifjúsági kategóriában nem indíthatnak pályamunkákat.

15. Werk (Természetfotósok munka közben)
Ebbe a kategóriába olyan fotókat várunk, amelyek érdekes jeleneteket, eseményeket vagy akciókat mutatnak be a természetfotósokról munka közben. A zsűri kiválasztja a kiállításon és a fotóalbumban bemutatásra kerülő legérdekesebb képeket, de ezek díjazására nem kerül sor, és az ide nevezett képek az „Év természetfotósa” pályázat végeredményének kiszámításában sem vesznek részt.

II. ETIKAI ELVÁRÁSOK
Minden kategóriában követelmény, hogy az egyes állat- és növényfajokról készült felvételek vadon élő példányokat ábrázoljanak természetes környezetükben, azaz a beküldött felvételek természetes körülmények között készüljenek, hiteles mondanivalót tükrözzenek, és etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak!
A „vadon élő állat” fogalom azokra az állatokra is vonatkozik, amelyek olyan bekerített területen élnek, ahol jelen van az adott állatfaj természetes ragadozója, vagy az adott területen a vadállomány természetes szaporulatot produkál. és rendszeres vadászattal végzik az állományszabályozást.
Ennek igazolására a nevezés, mint nyilatkozat szolgál. Amennyiben a zsűrizés során aggály merül fel a pályázatra küldött képekkel kapcsolatban, a kiíró felhívja a szerző figyelmét a felmerült bizonytalanságokra okot adó kérdések megadott határidőre írásban történő tisztázására, és ennek ismeretében a zsűri javaslata alapján dönt az aggályos képek és a pályázó további sorsáról.
Ha a megszabott határidőig nem érkezik válasz a pályázótól a feltett kérdésekre, illetve a pályázó nem biztosítja a zsűri számára a felmerült kérdések megnyugtató tisztázását szolgáló felvételi anyagokat, akkor a kiíró kizárja az aggályos képeket a versenyből. http://etf.naturart.hu/page/etikai-kodex

III. DÍJAZÁS
A pályázat kiírója és támogatói a felsorolt 1-14. kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák.
A kategóriák díjazottjai pénz-, illetve tárgyjutalomban részesülnek. A kiosztásra kerülő díjak összértéke mintegy 1.500.000 Ft.
Az egyes kategóriák győztesei kategóriánként pénzdíjban vagy tárgyjutalomban részesülnek.
Támogatóink ezen túlmenően, számos értékes pénzdíjat és egyébkülöndíjat is felajánlottak. A kiállításra kiválasztott képek alkotói elismerő oklevélben részesülnek.
FŐDÍJAK
A pályázat fődíját, hazánk legrangosabb vonatkozó tárgyú szakmai elismerését, „ Az Év Természetfotósa 2016” kitüntető címet, a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A díj – az egyéb jutalom mellett – Kiss Jenő makói szobrászművész kisplasztikája. A fődíjat elnyerő pályázó felkérést kap a következő évi „Év Természetfotósa” pályázat zsűrijébe.

„Az Év Természetfotósa 2016” fődíj odaítélése
Az Év Természetfotósa kitüntető címet a pályázaton legeredményesebben szereplő pályázó kapja.
Pontozási rendszer:
Az Év Természetfotója: 5 pont; kategória első díj: 4 pont; kategória második díj: 3 pont; kategória harmadik díj: 2 pont.
A pontok összesítése során +1 pontot kap a Tájkép kategória győztes képe, amennyiben az a Kárpát-medencei ökorégióban készült, és+1 pontot érnek a zsűri által megítélt különdíjas felvételek is.
A fődíj odaítélése az alapján történik, hogy egy adott szerző a pályázaton kiosztott összes pontszám hány százalékával rendelkezik, valamint az összes kiállított kép hány százalékát készítette. A két százalék átlaga adja a pályázaton elért eredményt. A legmagasabb átlagot elérő szerző nyeri el „Az Év Természetfotósa” díjat. (Az ifjúsági és Werk kategória képei nem vesznek részt a végeredmény számításban.)
Az Év Természetfotója 2016” díjat a zsűri által legjobbnak ítélt kategória-győztes felvétel kapja.
Az Év Ifjú Természetfotósa 2016” címet az ifjúság kategóriában kollekciójával legeredményesebben szereplő pályázó nyeri.
Az Év Búvárfotósa 2016” címet az a búvár-természetfotós kapja, aki búvármerülés során készített képeivel a legeredményesebben szerepel a pályázaton. (Búvármerülés: lásd Magyar Búvár Szakszövetség Merülési Szabályzatának definíciója: www.buvar.hu)
Az Év Búvárfotósa részére a RED SEA BOATS HOLIDAYS Kft. felajánlott 1 db egyhetes teljes ellátást Egyiptomban az ANDROMEDA vagy a CASSIOPEIA szafarihajó fedélzetén, beleértve a búvármerüléseket és helyi transzfereket. (Külön
fizetendő a repülőjegy, a vízumköltség és a búvárfelszerelés bérleti díja, amennyiben szükséges.)

ZSŰRI ÁLTAL ODAÍTÉLT KÜLÖNDÍJAK
A pályázatot támogató szervezetek (Magyar Természettudományi Társulat, Magyar Fotóművészek Szövetsége, stb.) által felajánlott különdíjak nagy részéről is a zsűri dönt, az adott támogató által megadott szempontrendszer alapján.
A naturArt által adományozott ” Dr. Tildy Zoltán-díj” nyertese a „Madarak viselkedése” kategóriában legeredményesebben szereplő 24 év alatti pályázó.
.A Magyar Természettudományi Társulat különdíját az a hazánk területén készült állatfotó kapja, amely természetes környezetében művészi eszközökkel szemléletesen mutat be egy védett vagy veszélyeztetett gerinces vagy gerinctelen állatfajt.
A Magyart Fotóművészek Szövetsége különdíját az a felvétel kapja, amely a legjobban ragadja meg a fény-árnyék játékát.

KÜLÖNDÍJAK, AMELYKET A DÍJFELAJÁNLÓ TÁMOGATÓK ITÉLNEK ODA
Az ifjúsági kategóriában különdíjat kap a legjobb, talajszinthez vagy vízfelszínhez közeli, igen alacsony szögből készült madárfotó. A különdíj egy UBH 35 multifunkciós gömbfej, adományozója a Uniqball Team. A nyertest a Uniqball képviselője választja ki.
Az idei pályázatra 100.000Ft-os különdíjat ajánlott fel „ A legszebb magyar természetfotó” részére a „ Varázslatos Magyarország” Szervezőbizottsága. A díjazott képet a pályázatunkon falra került képek közül ők választják ki.
A Multiexpo Kft különdíjat ajánlott fel a legjobb multiexpo-s technikával készített képért.

IV. ELBÍRÁLÁS
A pályamunkákat a naturArt Elnöksége által felkért, a természetfotózás gyakorlatában jártas hazai és/vagy külföldi neves szakemberek bírálják el.
A ZSŰRI tagjai:
Dr. Kalotás Zsolt – természetfotós, Az Év Természetfotósa 2001 (a zsűri elnöke)
Bánkuti András – Digitális Fotó Magazin főszerkesztője, fotóriporter, Pulitzer-emlékdíjas
Dombovári Tibor – Az Év Természetfotósa 2002
Heltai Csaba – National Geographic magazin művészeti vezetője
Kármán Balázs – fotóművész, Az Év Természetfotósa 1993, 1994, 1996, 2000
Kőműves Kata – AFIAP fotóművész
Suhayda László – természetfotós

A zsűrizés négy fordulós. A zsűri az összes képet értékeli, és az első fordulóban mintegy 1000 képet választ ki további mérlegelés céljára. A második fordulóban a pályaművek száma mintegy 400-ra szűkül, míg a harmadikban a zsűri a kiállításra kerülő kb. 100 képet választja ki. A kategóriák helyezési sorrendjét és a díjakat a zsűri a negyedik fordulóban, zárt ülésen dönti el.

A zsűrizés második és harmadik fordulója nyilvános. A nyilvános zsűrizés on-line követhető az interneten, az etf.naturart.hu címen.
V. KIFOGÁS, PANASZ, FELLEBBEZÉS
A zsűri szakmai, valamint a kiíró etikai döntései ellen nem lehet jogorvoslattal élni.
A pályázati szabályok megsértésének vélelme esetén a kiírónak címzett, a zsűrizés 2. fordulójának lezárása utáni 5. napig megküldött email-ben kell jelezni a kérdéses kép számát és a kifogásolás indokát. Email cím: etf@naturart.hu A kérdéses kép sorsáról 5 napon belül döntés születik.
VI. PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
Felnőtt kategóriában beküldhető pályaművek száma: legfeljebb 25 kép
Egy kategóriában beküldhető : legfeljebb 5 kép
Az ifjúsági kategóriában beküldhető: legfeljebb 10 kép

A Werk kategóriába küldött pályaművek nem számítanak bele a 25 képes pályázati korlátba.
A pályázatra olyan analóg vagy digitális képek nevezhetők, amelyek nem voltak kiállítva a naturArt korábbi pályázatain. Egy pályázati anyag tartalmazhat digitális és analóg pályaműveket is.
A nevezéssel a pályázó nyilatkozik arról, hogy pályaművei minden szempontból megfelelnek jelen pályázati kiírásnak és rendelkezik a kép szerzői jogával, az eredeti módosítatlan kamera fájlokkal, illetve analóg pályázat esetén diapozitívval/negatívval (lásd kiírás: VIII. szakasz). Ezeket a második forduló után a zsűri bekéri.

A pályázó vállalja, hogy ezeket a fájlokat feltölti a szerverre, illetve postán vagy személyesen a pályázati naptárban megadott határidőig eljuttatja a kiíróhoz. Továbbá, a pályázó vállalja, hogy a bekért képek mellé egyidejűleg csatolja a képek technikai adatait, a képek leírását. A kiírók kérésére a szerző vállalja, hogy önéletrajzot és egy nyomdai minőségű portrét küld magáról, a felkérésben részletezett paraméterek alapján, amennyiben beküldött képei a kiállításra kiválasztásra kerülnek.
VII. TECHNIKAI TUDNIVALÓK
Mivel a zsűri projektorral vetített digitális pályaműveket értékel, az eredeti (digitális vagy analóg) képről készített nagyméretű JPEG formátumú képekkel lehet csak pályázni, amelyeket az etf.naturart.hu honlapra kell feltölteni az alább meghatározott pályázati naptár szerint.

Képarányok:
A pályázat kiírója a képarányok tekintetében nem ad megkötést, de értelemszerűen figyelembe kell venni azt, hogy a pályamű – sikeres szereplés esetén – kiállítható, ill. a könyvben szerepeltethető legyen, ezért a pályázók törekedjenek a szabványos, vagy ahhoz közeli oldalarányok használatára. A képfeltöltő felületen ezeket megadtuk.

Vágás:
Engedélyezett a kép megvágása, a zavaró elemek levágása, továbbá a képorientáció megváltoztatása, de a vágás mértéke nem lehet nagyobb az eredeti képpontok számának 30%-ánál.

Képméret:
A vágott fájl mérete legalább 7 megapixel legyen.

Képmódosítás:
Csak a kép egész felületét érintő enyhe módosítások megengedettek (expozíció, tónusok, gradáció, színhőmérséklet, kontraszt, színtelítettség, árnyékok/csúcsfények, élesítés, zajszűrés). A kép egyes kijelölt részeinek módosítása, illetve retusálása ( az „ecset” és a „bélyegző” eszköz használata) nem megengedett!

Konverzió:
Engedélyezett a fekete-fehérré, illetve infra képpé alakítás.

Több felvétel egyesítése:
Beküldhetők olyan felvételek is, amelyek az alábbi technikákkal készültek:
Egy adott helyszínen és időben egymás után készített több felvétel kamerán belüli vagy utólagos (kamerán kívüli!) egyesítéséből származó HDR és panoráma képek, összeadott képek, pl. csillagászati „csillagíves“ és asztrotájkép felvételek. Tekintettel az óriásifájlméretekre, az ilyen módon készített képek eredeti fájljait a kiíró egyedileg kéri majd be az érintett pályázóktól.

Karcok és szennyeződések eltávolítása:
Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. A víz alatti felvételeknél a fentieken kívül megengedett a dóm- vagy síkablakra tapadt szennyeződés és a becsillanások eltávolítása. Engedélyezett továbbá az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) szoftveres eltávolítása.

A „Kompozíció, forma és kísérletezés“ (8.sz.) kategóriában az alkotók teljes szabadságot kapnak a képkészítés során, de fontos, hogy képeikkel a természet létező formáit, jelenségeit mutassák be művészi eszközökkel.

Nem küldhetők be digitális módon keretezett, felirattal és dátummal ellátott képek.

A képfeldolgozás során történő beavatkozások elfogadásáról, mértékéről és természetességéről a zsűri dönt.

VIII. BEKÜLDENDŐ ANYAGOK

A pályázati anyagnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

A: Analóg pályázati anyag esetén:
1. Az eredeti diapozitívot 6X17 cm-es méretig.
2. Az eredeti képkockáról digitalizált nagyméretű, vágott, RGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG állományt (Photoshop, jpg-options: quality – 12).

B: Digitális pályázati anyag esetén:
Az eredeti képkockáról digitalizált nagyméretű, vágott, RGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG állományt (Photoshop, jpg-opciók: minőség = 12).
A szerzőnek rendelkeznie kell az eredeti, módosítatlan kamerafájl-al (RAW,NEF, TIFF vagy JPEG. JPEG kép esetén csak közvetlenül a kamerából kijövő JPEG kép elfogadható. DNG formátum csak akkor elfogadható, ha a fényképezőgép eredetileg ilyen kiterjesztéssel készíti a képet.) Ezeket az eredeti kamera fájlokat és a vágott nagyméretű TIFF fájlokat, a sikeres szereplés esetén a kiíró bekéri a 2.forduló után.
A pályázatra beadott digitális képnek tartalmaznia kell a szokásos EXIF adatokat: a fényképezőgép és objektív típusát, az alkalmazott ISO értéket, a felvétel idejét, a zársebességet és a blendét.
A fájlok átnevezését a regisztrációs kód alapján a feltöltő szoftver automatikusan elvégzi.

NEVEZÉSI LAP
A pályázaton az etf.naturart.hu weboldalon (regisztráció során) kitöltött nevezési lappal lehet részt venni. Egy pályázó csak egy nevezési lappal pályázhat! A nevezési lap beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.

NEVEZÉSI DÍJ
A nevezési díj pályázóként 5.000,- Ft, amit átutalással, a pályázati honlapon keresztül bankkártyával, vagy „rózsaszín” postai csekken kell a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége részére az UniCredit Bank Hungary Zrt., vezetett 10918001-00000031-04710000 számlaszámra befizetni. Díjkedvezmény: naturArt tagoknak, nyugdíjasoknak és az ifjúsági kategória pályázói számára a nevezési díj 2.500,- Ft.
Érvényesnek az a nevezés tekinthető, amelynél a nevezési díj legkésőbb 2016. május 17.-én éjfélig megérkezik a fenti számú számlára. Csak a befizetés visszaigazolása után adódik lehetőség véglegesíteni (lezárni) a pályázatot.
FONTOS! Az utaláson a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a pályázó (és nem a számlatulajdonos!) nevét és a nevezés során kapott (a honlapon található a nevezési lapon) 4 jegyű kódot! (pl. Minta János, 1234)
A zsűri döntése után a második fordulón túljutott és erről értesített pályázótól bekért nyers fájlokat a pályázati oldalra lehet majd feltölteni, a diákat tartalmazó pályázati anyagokat lezárt csomagban kérjük eljuttatni postán vagy személyesen az alábbi címre. A zárt csomagra kérjük ráírni „naturArt – Az Év Természetfotósa 2016”. A borítékra a nevezés során kapott 4 jegyű kódot kérjük ráírni.

PÁLYÁZATI CÍM
Analóg pályázat esetén, postán: Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt), 2081 Piliscsaba, Szent László király út 22. (A kiíró a postai kézbesítés során bekövetkezett károkért felelősséget nem vállal!)
A pályázat részleteiről az etf.naturart.hu és a facebook.com/naturart.hu honlapokon tájékozódhat, esetleges kérdéseit – a honlapon található gyakori kérdések és válaszok (GYIK) elolvasása után – az etf@naturart.hu címre küldve teheti fel.
IX. PÁLYÁZATI NAPTÁR
Feltöltés indítása: 2016. április 26., 00:00

Nevezési díj megérkezése a naturArt számlára: legkésőbb május 17., 23:59
Feltöltés vége: 2016. május 19., 23:59
Zsűrizés 1. forduló (nem nyilvános): 2016. május 20-tól 2016. június 3-ig
(A legjobb ~ 1000 kép kiválasztása)

Zsűrizés 2. Forduló: 2016. június 4. szombat
Nyilvános, élő internetes közvetítéssel.
(A kb. 1000-es képanyag ~ 400 db-ra szűkítése
Nagyfelbontású bekérés kezdete: 2016. június 5.
Nagyfelbontású bekérés vége: 2016. június 12.
Technikai ellenőrzés vége:2016. június 22..

Zsűrizés 3. Forduló: 2016. június 25. szombat délelőtt
Nyilvános élő internetes közvetítéssel.
(A legjobb kb. 100 kép kiválasztása)
Majd ezt követi a zártkörű döntő (4.forduló) 2016. június 25.én, délután
(A díjazott képek kiválasztása.)

2016. július 10.-ig: a sikeresen szerepelt kb.100 fotó szerzőjének kiértesítése, képaláírások egyeztetése.
A helyezések és díjazottak kiíró általi bejelentésére a díjkiosztón kerül sor.
A kiállítás megnyitása, díjkiosztó: 2016. november 8. kedd
A kiállítás megtekinthető: 2016. november 8 – 2017. január 31.
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és díjkiosztója a Magyar Természettudományi Múzeumban (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6) 2016. november 8.-án, 17.00 órakor lesz. A “naturArt – Az Év Természetfotósa 2016” fotópályázat kiállításának megnyitójával egybekötött díjátadóra minden pályázó nyomtatott meghívót kap a nevezési lapján megadott mail címére.

A díjazottakat a kiíró külön értesíti és kéri, hogy személyesen vegyenek részt a díjátadó ünnepségen.
A pályázás menete:
1. Regisztráció az etf.naturart.hu honlapon, jelentkezési lap kitöltése.
2. A honlapon a regisztráció után a rendszerben megjelenik a négyjegyű kódszám, amit a pályázónak a továbbiakban használnia kell.
3. Nagyméretű JPEG képek feltöltése (technikai követelményeket lásd a „Pályázati feltételek“ és „Technikai tudnivalók”, határidőket a „Pályázati naptár“ szerint.)
4. A nevezési díj átutalása.
5. Pályázat lezárása.
6. A kiíró a 2. fordulóból továbbjutott mintegy 400 kép szerzőitől bekéri a nagy felbontású, eredeti képfile-okat (RAW és vágott TIFF)

IX. SZERZŐI JOGOK
A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a zsűrizés internetes közvetítése során és a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a tervek szerint, a kiállításra kiválasztott képek anyagából „Az év természetfotói Magyarország 2016” címmel album jelenik meg. Az albumból a kiállításra kiválasztott képek szerzői 1-1 tiszteletpéldányt kapnak. A pályázat kiállításához készített papírképek (1-1 darab nagyítás) a vándorkiállítás után a kiíró tulajdonába kerülnek. A kiíró és a támogatók fenntartják maguknak a jogot, hogy a pályázat zsűrizésével egyidejűleg egyéb kiadványaikhoz képeket válogassanak. E képek felhasználására a naturArt és a támogatók között szerződések alapján, a szerzőkkel való egyeztetés után, megfelelő honorárium ellenében kerül sor. A kiíró a beküldött képeket a kizárólag a pályázat promóciója céljából térítés nélkül felhasználhatja nyomtatott és elektronikus formában, a szerző feltüntetésével (ahol ez technikailag lehetséges).
A kiíró fenntartja a jogot a változtatásra!

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható az etf.naturart.hu és honlapon és a facebook.com/naturart.hu oldalon.

A pályázat támogatóinak köre folyamatosan bővül. Jelenlegi támogatók:
Saubermacher Magyarország Kft. ,
Canon Hungária Kft.,
ArtWork Photo, Fotoklikk, LENERGY Magyarország Kft, Magyar Fotóművészek Szövetsége, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Természettudományi Társulat, MULTIEXPO Kft, RED SEA BOATS HOLIDAYS Kft., Sakertour Team, Tripont, Uniqball

Details

Start:
2016, April 25 @ 20:00 CEST
End:
2016, May 20 @ 00:59 CEST
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , , , ,