Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samsara – az élet örök körforgása: fotópályázat

2012, November 27 @ 01:00 - 2012, December 5 @ 01:00 CET

Free
1000_hands.png

Az utazom.com utazási iroda és magazin a “Samsara: a lét örök körforgása” című film képi világát megidéző fotókat vár pályázatára, mellyel a természet értékeire és a kulturális sokszínűségre szeretné ráirányítani a figyelmet. A zsűri: Cseke Eszter és S. Takács András az On the spot c. műsor készítői valamint Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke.

Az utazom.com utazási iroda és magazin a “Samsara: a lét örök körforgása” című film képi világát megidéző fotókat vár pályázatára, mellyel a természet értékeire és a kulturális sokszínűségre szeretné ráirányítani a figyelmet. A zsűri: Cseke Eszter és S. Takács András az On the spot c. műsor készítői valamint Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke.

A film a Baraka – Világok arca című film készítőinek legújabb munkája, amelyhez hasonlóan szöveg nélkül, a képek és a zene erejével ragadja magával a nézőt egy 100 perces utazásra a világ különböző tájait, kultúráit bemutatva. Az idei év leglátványosabb filmélményének ígérkező produkció bemutatója december 20-án lesz.

Pályázati feltételek:

– nevezési díj nincs
– a versenyen életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet
– egy induló legfeljebb 3 képpel pályázhat, amelynek a szerzői jogaival rendelkezik

– számítógépes utómunkával megváltoztatott tartalmú képpel nem lehet pályázni
– a beküldött képek hosszabbik oldala 1200 pixel méretű legyen, a file mérete 3 Mb-nál nem lehet nagyobb
– a képeket elektronikus úton kell eljuttatni a szamszara@adsservice.hu címre ÉS feltölteni a Samsara – A lét örök körforgása magyar facebook oldalára:
– a beküldött alkotások címe a következő adatokat tartalmazza (ékezetekkel):
a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképcíme.JPG

A pályázó jogszavatosságot vállal azért, hogy az általa beadott képeken harmadik személynek felhasználási vagy egyéb korlátozó joga nem áll fenn. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával másnak okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őt terheli (a képen szereplő személy hozzájárult a nyilvánosságra hozáshoz, a szerző saját maga által készített alkotással pályázik). A pályázat kiírói és lebonyolítói személyiségi és szerzői jogi kérdésekben sem jogi, sem semmilyen egyéb felelősséget nem vállalnak.

A szervező fenntartja a jogot, hogy díjmentesen/ a szerző (pályázó) részére történő bármilyen ellenérték vagy szerzői jogi díj megfizetése nélkül a pályamunkákat honlapján és Facebook oldalán megjelentesse a szerző nevének feltüntetésével, valamint jogosult a művek kiállítására, és felhasználhatja az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy a nyertes fotók kiválasztására nem objektív szempontok alapján, hanem kizárólag a bíráló bizottság szubjektív szempontjai és értékítélete alapján kerül sor. A szervező azon pályázók felé, akik a kiválasztás során nem minősültek nyertesnek, azzal kapcsolatosan semmilyen felelősséget nem vállal sem a kiválasztás szempontjai, sem egyéb a bírálás során felmerülő körülmények, tények miatt.

A pályázatban nem vehetnek részt a szervező és lebonyolító cégek, valamint a díjakat biztosító gazdasági társaságok tagjai és alkalmazottai, valamint ezeknek és a bíráló bizottság (zsűri) tagjainak rokonai és hozzátartozói.

A bíráló bizottság (zsűri) tagjai a szervezőktől független szakemberekből állnak, amellyel a szervező a bírálat pártatlanságát és befolyásmentességét biztosítja.

A pályázatban nem vehetnek részt azok a pályázatok, amelyek alkalmasak a közszemérem, a közerkölcs, a jó ízlés vagy mások személyiségi jogainak a megsértésére, vagy egyéb módon alkalmasak a társadalom negatív értékítéletének a kiváltására. Azok a pályázatok, amelyek ilyen elemeket tartalmaznak, automatikusan kizárásra kerülnek a pályázaton történő részvételből, valamint ezek megjelenéséből eredő károkért a szerző/ pályázó tartozik felelősséggel.

A pályázó a pályázat beadásával elfogadja a kiírás feltételeit, a szervezők és a zsűri döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.

Az első 3 helyezett, valamint a zsűri által kiválasztott további 10-15 képből az ADS service Kft. kiállítást szervez.

A kiállítás költségeit a szervező magára vállalja. A szerzők vállalják, hogy a kiállításhoz szükséges nagyméretű fájlokat megadott határidőig elküldik a kiírónak. A kiállítás után a kópiák a szerző birtokába kerülnek.

A nyomtatható méretű képek (hosszabbik oldal minimum 2000 pixel) feltöltésének határideje 2012. december 13

Díjazás :

I. díj

– Korzika Gyalogtúra 12 napos. A nyeremény tartalmazza az utazást, a kompjegyet, a szállást, a túravezetést, és az útlemondási biztosítást.

Nem tartalmazza: az étkezéseket, az utas biztosítást, a belépőket és fakultatív programokat

http://utazom.com/nyaralas/utazas-korzika-nyaralas-gyalogtura-kirandulas

II. díj

– A Mont Blanctól a toszkán tengerpartig gyalogtúra, 10 napos. A nyeremény tartalmazza az utazást, a szállást, a túravezetést, és az útlemondási biztosítást.

Nem tartalmazza: az étkezéseket, az utas biztosítást, a belépőket és fakultatív programokat

http://utazom.com/utazas/mont-blanc-genf-cinque-terre-es-toszkana

III. díj

– Dolomitok gyalogtúra 5 napos. A nyeremény tartalmazza: az utazást, a szállást, az útlemondási biztosítást, a túravezetést.

Nem tartalmazza: az étkezéseket, az utas biztosítást, a felvonók díját

http://utazom.com/ut/dolomitok-gyalogturak

Pályázati naptár:

Beküldési határidő: 2012. december 5.
Eredményhirdetés: 2012. december 14.
Díjátadás: 2012. december 17-én, a film díszbemutatóját követően

A kiállítás megnyitója: Uránia Nemzeti Fimszínház
Helyszín: Budapest, 1088 Budapest, Rákóczi út 21

Details

Start:
2012, November 27 @ 01:00 CET
End:
2012, December 5 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
http://utazom.com/cikk/samsara-az-elet-orok-korforgasa-fotopalyazat