Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Road Side Japan! – Tsuzuki Kyoichi előadása a Mai Manó Házban

2010, October 26 @ 19:00 - 21:00 CEST

Free

2010. október 26-án, kedden 18 órai kezdettel hallgathatják-láthatják a távoli kultúrák és a kortárs fotográfia iránt érdeklődők TSUZUKI Kyoichi, japán fotográfus vetítéssel kísért előadását a Mai Manó Házban, a Japán Alapítvány szervezésében.

2010. október 26-án, kedden 18 órai kezdettel hallgathatják-láthatják a távoli kultúrák és a kortárs fotográfia iránt érdeklődők TSUZUKI Kyoichi, japán fotográfus vetítéssel kísért előadását a Mai Manó Házban, a Japán Alapítvány szervezésében.

A fotográfus, szerkesztő, író művész-polihisztor Tsuzuki munkássága következetesen a Japánon belül is elfelejtett, vagy éppen értéktelennek tekintett dolgokat követi figyelemmel. A kortárs japán társadalmat e témák létezését közvetítve vizsgáló Tsuzuki az olyan sajátosan japán motívumok feldolgozásával, mint a Dekotorák (feldíszített kamionok), a Snakku bárok, a Hihokan szex-múzeum, a japán motoros bandák vagy a hajléktalanok, azok szubkultúra-jellegét hagsúlyozva képes a valódi mai japán társadalom bemutatására.
A Tokyo Style- ban, – az 1993-ban, több országban is – kiadott albumában megjelent képek, amelyet tokiói fiatalok átlagos szobáiról készített, felborították Japán addig uralkodó sztereotip, tradicionális imázsát, és kikövezték az utat a ma is ismert „cool Japan” számára. Az addig nem csak nyugaton, de Ázsiában is általános, „zen”, „japán kert”, „sintó-buddhizmus” motívumok által uralt keretekből kiszabadulva megjelent a palettán a „manga”, „anime”, „kawaii” kulcsszavak köré csoportosuló japán popkultúra és szubkultúra is.

A prezentáció angol nyelven zajlik.
Az előadáson a részvétel INGYENES, a regisztráció nem kötelező, de a férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, jelezze a Japán Alapítvány munkatársánál részvételi szándékát a fabianemilia@japanalapitvany.hu címen.

Tsuzuki Kyoichi – Életrajz
Tsuzuki Kyoichi Tokióban született. (1956)
1976 -1986 között a Popeye és a Brutus magazinok állandó munkatársa
1989-től 1992-ig a 80-as évek kortárs művészeti irányzatait áttekintő és összegző, 102 kötetes Art Random sorozatot adja ki
Ezután a kortárs művészet, fotó, építészet, design területén publikál, valamint folytatja szerkesztői munkáját is.
1993-ban jelenteti meg a mindennapi japánok életét bemutató Tokyo Style c. albumát
2010 nyarán a Hirosimai Kortárs Művészeti Múzeumban volt látható „A társadalom ablakán át látott Japán” című kiállítása
Tsuzuki a mai napig tovább gyűjti a témát Japán és a világ különböző tájain történő útjai során.

Az előadás szervezője a Japán Alapítvány.
Kapcsolat: Japán Alapítvány Budapesti iroda, Fábián Emília
E-mail: fabianemilia@japanalapitvany.hu; Tel: 36-1-2140775/6

Details

Date:
2010, October 26
Time:
19:00 - 21:00 CEST
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
www.maimano.hu