Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ritter Doron: Terek a korokban

2004, October 9 @ 20:00 - 2004, October 10 @ 20:00 CEST

Free
ritter-doron-terek-a-korokban.jpg

Helyszín:
Millenáris park, D kiállítási csarnok
Budapest

Megnyitja: Sas Tamás filmrendező

A megnyitóbeszéd után a Julka Jazz Band ad koncertet.

Helyszín:
Millenáris park, D kiállítási csarnok
Budapest

Megnyitja: Sas Tamás filmrendező

A megnyitóbeszéd után a Julka Jazz Band ad koncertet.

A kiállításon szereplő képek terek, idők és emberek tudatos összekeveréséből születtek. Vajon mi lenne, ha ma, ezen a helyen megjelenne egy ember a múltunkból. Az izgatott a montázsaim összeállításakor, hogy miként reagálna, hogyan tudná feldolgozni ez a személy a mai világ impulzusait. Képeimmel kísérletet teszek mai helyszínek, hangulatok társítására térben és korban eltérő eseményekkel, helyekkel.
A képeket a családi archívum és a saját- a közelmúltban készített- képeim ötvözésével állítottam össze. A precízen elkészített montázsok becsapják a néző szemét, hiszen az összemosott perspektíváknak és arányoknak köszönhetően csak a képek tartalmának értelmezése után vehető észre hogy a történetek nem egy időpontban, nem egy valós térben lettek a képek elemei, hanem egy általam kreált világban.

Ez a rendezvény azonban nem csupán egy fotó kiállítás, hanem egy összetett élményt adó este.
A kiállítás szakmai megnyitóját egy egész estén áttartó jazz koncert követi, amit a vendégek kényelmes körülmények között hallgathatnak végig miközben a képek és a zene hangulata együttesen hat rájuk.
A kiállítás anyagából egy internetes oldal indul a kiállítást megelőző héten. Az internetes oldal elérhetősége folyamatos a kiállítás után is.

Rendhagyó fotókiállítást rendezünk 2004. október 9- 11-ig a Millenáris Parkban. A kiállító terem helyszínéül, mérete (befogadóképessége 1000 fő) és különlegessége mellett azért esett a választás a Millenáris Park ezen csarnokára, mert egyedülálló hogy itt fotókiállítást rendeznek. A képek mérete meghatározó tényező, a másfélszer két méteres nagyítások a térben helyezve, gerendákról belógatva kerülnek a látogató elé, így azok körüljárhatóak lesznek.

Belépőjegy: teljesáru 200.- Ft, kedvezményes 100.- Ft

Details

Start:
2004, October 9 @ 20:00 CEST
End:
2004, October 10 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags: