Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nyilvános nosztalgia különjárat

2005, March 6 @ 01:00 CET

Free
Ikarus 30 típusú autóbusz a "4" vonalon

2005.03.06-án felújított Ikarus 30-as nosztalgia autóbusz járja Budapest utcáit

Tisztelt Kollégák!

2005.03.06-án felújított Ikarus 30-as nosztalgia autóbusz járja Budapest utcáit

Tisztelt Kollégák!

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tisztelettel meghívja Önöket soron következő, 2005. március 6-ai programjára, mellyel az autóbuszközlekedés 90 évvel ezelőtti megindulására emlékezünk, valamint a régi járművek megmentésére és a nosztalgiaüzem szükségességére szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Egyúttal remek alkalom nyílik a kötetlen szakmai eszmecserére a szakmában jelen levő cégek képviselőivel és a sajtóval is. Rendezvényünket a Fővárosi Önkormányzat támogatása tette lehetővé.

Tavaly a Kozári Tibor tulajdonában levő Ikarus 66-os “faros” autóbusz volt a nosztalgiamenet főszereplője, az eseményről a sajtó (újságok, tévéhíradók) részletesen beszámolt. Idén a Vértes Volán által felújított Ikarus 30-as nosztalgia autóbusz járja majd Budapest utcáit.

Az autóbusz Tatabányáról indul, majd Törökbálinton áll a helyi közlekedésbarátok rendelkezésére, akik a 188-as autóbusz emléknapját ünneplik. Ezután érkezik Budapestre, az Erzsébet térre, ahol először meghívott vendégeinkkel és a sajtó munkatársaival találkozik 10 órától 11 óráig.

A rendezvény ezek után nyilvánossá válik, az autóbusz 11 órától kb. fél egyig a nagyközönség rendelkezésére áll és folyamatosan közlekedik az Erzsébet tér és a Hősök tere között. Felszállni az Erzsébet téren, az Oktogonnál, illetve a Hősök terén lehet. Az autóbusszal az utazás díjtalan, a kocsin mindössze egy “becsületkasszát” helyezünk el, melynek bevételét a régi, megmentendő járművekre fordítjuk. Az utazáson résztvevők emlékjegyet kapnak.

Délután az autóbusz ismét a közlekedésbarátokat szállítja, akik fel kívánják vele keresni a város több pontját.

Az autóbusz korlátozott befogadóképességű, ezért kérjük, mindenki jelezze részvételét arra a szakaszra, ahol utazni kíván!

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Üdvözlettel:

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület csapata


Pontosítás: Az Erzsébet téren az autóbusz a Volánbusz pályaudvaron, a Deák tér felőli oldalon fog tartózkodni és ide várjuk vendégeinket, illetve utasainkat!

Details

Date:
2005, March 6
Time:
01:00 CET
Cost:
Free
Event Category:
Website:
http://www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=152