Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MAOE: Önarckép … val-vel

2013, November 7 @ 19:00 - 2013, December 1 @ 19:00 CET

Tóth József Füles: Önarckép

a MAOE Fotóművészeti Tagozata kiállítása a Kerengő Galériában. Megnyitó 2013. november 7-én csütörtökön 18.00 órakor, megnyitja Szarka Klára.
A kiállítás megtekinthető 2013. november 8 – december 1. között. (Nemzeti Táncszínház, Budapest I. színház u- 1-3.)

a MAOE Fotóművészeti Tagozata kiállítása a Kerengő Galériában. Megnyitó 2013. november 7-én csütörtökön 18.00 órakor, megnyitja Szarka Klára.

A kiállítás megtekinthető 2013. november 8 – december 1. között. (Nemzeti Táncszínház, Budapest I. színház u- 1-3.)

Kiállító művészek: Aknay Tibor, Bara István, Baricz Katalin, Benyó Pál, Chochol Károly, Csordás Gábor, Csortos Szabó Sándor, Dékány Tibor, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Dr. Agócs József, Eifert János, Fekete István, Gál András, Gáti György, H. Csongrády Márta, Hupján Attila, Inkey Alice, Izápi Laura, Kerekes Zsuzsa, Kozák Albert, Markovics Ferenc, Máthé András, Mike Tamás, Módos Gábor, Németh Andrea, Oláh Tibor, Rákoskerti László, S. Faragó Gyöngyi, Sehr Miklós, Siklós Péter, Simon Csilla, Tillai Ernő, Tobischka Gabriella, Tóth József, Tulok András, Vencsellei István.

“Munkácsi Mihály festő mestersége legfőbb attribútumával, a hatalmas festőpalettával ábrázolta önmagát. A mesterségre utalás nyomvonalán haladni igen felkapott lett a fotográfusok között is. Se szeri se száma az önarckép fényképezőgéppel ábrázolásoknak. Ám kicsit más a fényképezőgép, mint a festőpaletta. Enyhe teret kínál a szakmai kérkedésnek. Az önarckép persze váltig az egyik fontos téma az ábrázoló művészetekben s a fotóban is. A MAOE fotótagozata ezúttal olyan önarckép kiállítás megvalósítására írt ki pályázatot, ahol a fotográfusok valamilyen tárgyi, környezeti dolog társaságával komponálják össze arcukat, ám – elkerülendő a közhelyes megoldásokat – a tárgy bármi lehet, csak fényképezőgép nem „A képzőművészetből sokunknak beugrik a címbe foglalt három pont helyére kívánkozó tárgyak valamelyike. Dürer iringóval kezében készített magáról önarcképet, a Szépművészetiben nem rég bemutatott Egon Schiele meg lampionvirággal. Rippl Rónai József vörössapkás önarcképet festett. Arcimboldo gyümölcsökkel, sőt, egyenesen gyümölcsökből építette fel arcképét. Ugyancsak ismert kép Van Gogh önarcképe levágott füllel, vagy Salvador Dali önarcképe, ahol kis mankókon tántorog a testétől különvált arc. Munkácsi Mihály festő mestersége legfőbb attribútumával, a hatalmas festőpalettával ábrázolta önmagát. A mesterségre utalás nyomvonalán haladni igen felkapott lett a fotográfusok között is. Se szeri se száma az önarckép fényképezőgéppel ábrázolásoknak. Ám kicsit más a fényképezőgép, mint a festőpaletta. Enyhe teret kínál a szakmai kérkedésnek. Az önarckép persze váltig az egyik fontos téma az ábrázoló művészetekben s a fotóban is. A MAOE fotótagozata ezúttal olyan önarckép kiállítás megvalósítására írt ki pályázatot, ahol a fotográfusok valamilyen tárgyi, környezeti dolog társaságával komponálják össze arcukat, ám – elkerülendő a közhelyes megoldásokat – a tárgy bármi lehet, csak fényképezőgép nem.”