Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Makro fotók, tél és kezek: fotópályázat általános és középiskolás diákoknak

2011, November 1 @ 01:00 - 2011, December 30 @ 01:00 CET

Free
(c) Havassy András

Általános és középiskolás tanulóknak hirdet fotópályázatot a 2011/2012-es tanévre a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. A pályázatra csak az említett tanévben készült felvételek küldhetők be. Kötelező feladatok: makró fotók készítése; a téli évszak ábrázolása; a kéz kifejező ereje. A kiválasztott pályaművekből fotókiállításokat szerveznek 2012 októberétől.
Részvételi feltételek

1. A fotópályázaton nappali tagozatos általános és középiskolás diákok vehetnek részt szakköri kollekcióval, vagy egyénileg.

Általános és középiskolás tanulóknak hirdet fotópályázatot a 2011/2012-es tanévre a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. A pályázatra csak az említett tanévben készült felvételek küldhetők be. Kötelező feladatok: makró fotók készítése; a téli évszak ábrázolása; a kéz kifejező ereje. A kiválasztott pályaművekből fotókiállításokat szerveznek 2012 októberétől.

Részvételi feltételek

1. A fotópályázaton nappali tagozatos általános és középiskolás diákok vehetnek részt szakköri kollekcióval, vagy egyénileg.

2. A 2011/2012-es tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre be kell küldeni, amelyek feldolgozása már januárban megkezdődik, de zsűrizése csak 2012. május 5-10 között várható.
I. Feladat: Makró fotók (közelképek) készítése. Fedezzétek fel a valóságot apró részleteiben. Fényképezzétek le az élőlények vagy az élettelen tárgyak, anyagok egészen kicsi részleteit. Az sem baj, ha a kép nézője első ránézésre nem is sejti mit örökítettetek meg. Beküldési határidő 2011. december 30.
II. Feladat: A téli évszak ábrázolása. Minden olyan kép beküldhető, amely a tél szépségét, jellegzetességit bemutatja. Tájképek, természeti képek, téli sportok, téli játékok fotói egyaránt megfelelnek. Ne feledjétek, a havat is anyagszerűen ábrázolni! Beküldési határidő: 2012. március 1.
III. Feladat: A kéz kifejező ereje. Örökítsétek meg a kiválasztott modellek kezét, amint gesztikulál, vagy dolgozik, szerszámot fog, esetleg pihen, sportol, vagy jeleket küld. A kéz legyen minden felvétel hangsúlyos, kiemelt témája. Beküldési határidő: 2012. május 1.

3. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.

4. A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag emailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők Budapesten, az I. ker., Corvin tér 8.-ban (előzetes időpont egyeztetés esetén). A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 20×30 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a FÉNYKÉPEZÉS ALAPÍTVÁNY rendeli meg a fotólaborban. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több emailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki. Óriásleveleket nem fogadunk. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő emailhez.

5. A pályaművek fájl neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG

6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, 2003-as word programmal. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap 2011. október 19-től letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető emailben. A nevezési lap fájlneve: szakkör esetén a Szakkör _neve.doc egyéni pályázó esetén a Családnév_Keresztnév.doc

7. Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2012. május 1.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát.

8. A beküldött képeket a Fényképezés Alapítvány szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetés nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és az Alapítvány munkájának népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik a Fényképezés Alapítványnak.

9. Beküldési cím: diakfoto2011@gmail.com Figyelem! A pályázatokat fogadó emailes postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két-három héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: diakfoto2011@gmail.com
– Zsűrizés: 2012. május 10-ig.
– Értesítés a zsűrizés eredményéről, a nyári diákfotós tábor helyszínéről és időpontjáról: 2012. május 20-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon.
– Az első kiállítás 2012. október első hétvégéjén nyílik Budapesten az MMIKL fotógalériájában (I. ker., Corvin tér 8.)
– Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2013. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: gyoril@mmikl.hu címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a Győri Lajostól. Postacím: 1538 Bp., Pf.: 457. Tel.: (1) 225-6033; e-mail: gyoril@mmikl.hu

A nevezési lap – szakköri és egyéni – letölthető a www.mafosz.hu címről, a fotópályázatok menüből.

Details

Start:
2011, November 1 @ 01:00 CET
End:
2011, December 30 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
http://www.mafosz.hu/palyazatok.html