Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jelentkezés tanfolyamra: Az ASA Fotóstúdió tanfolyama

2006, July 31 @ 20:00 - 2006, September 14 @ 20:00 CEST

Free
Illusztráció

Művészet és mesterség címmel újra indítja a több éve sikeresen működő, magas színvonalú tanfolyamát az ASA-Fotóstúdió. Párhuzamosan kezdő- haladó és speciális kurzusok

Művészet és mesterség címmel újra indítja a több éve sikeresen működő, magas színvonalú tanfolyamát az ASA-Fotóstúdió. Párhuzamosan kezdő- haladó és speciális kurzusok

Nyolcvanórás kurzusok indulnak kezdő és haladó szinten a már tizedik éve sikeresen működő tanfolyamon. Az oktatás színvonalát a kialakított program és a meghívott előadók – a szakma legjobbjai – garantálják. A hallgatók az elméleti oktatás mellett a gyakorlatban ismerkednek meg a fotográfia különböző műfajaival: a riport, a csendélet, az akt, a divat és a műszaki fényképezés legfontosabb tudnivalóival, feladatok formájában. A tanfolyam célja, hogy rálátást adjon a szakma teljes szélességére.
Az oktatás korszerű műteremben zajlik, ahol az összes világítási mód kipróbálható. A napfényes műterem kiválóan alkalmas a természetes fényviszonyok melletti fotografálásra, a különböző fényerejű spot- és derítőlámpákkal kombinálva különleges fényeffektusok érhetők el. A hallgatók megtanulják a Hensel stúdióvakuk használatát.
Az oktatásban a színes és digitális fényképezés mellett fontos szerepet kap a klasszikus fekete-fehér felvételezési és labortechnika. A stúdió jól felszerelt fekete-fehér laborjában el-sajátíthatók különböző archaikus képmódosító eljárások. Részletesen foglalkozunk a digitális fényképezéssel az analóg ismeretek után. Tervezzük egy fotó-film- videó kurzus beindítását az Inforg filmstúdióval közösen.
A technikai ismeretek mellett a tanfolyam fő célja vizuális szemléletmód kialakítása. Az egyetemes fotótörténet értékeit előadások sora mutatja be. Szakmai irányítás mellett zajlik a műterem és a technikai eszközök használata, valamint az önálló elképzelések megvalósítása néhány fős csoportokban. A műterem és a labor egyéni bérlésére is van lehetőség.
A tanfolyamot vizsga zárja és a hallgatók legjobb munkáiból válogatott kiállítás a Kópia Kávézóban (Budapest VI. Zichy J.u.4) látható szeptemberben.
Néhányan az előadók közül: Bánkúti András, Baricz Kati, Barta Zsolt Péter, Benkő Imre, Drégely Imre, Eifert János, Féner tamás, Haris László, Horváth Péter, Korniss Péter, Vékás Magdi fotóművészek.


Technikai ismeretek

Fénytan, fizika, Eszköz- és anyagismeret, fényképezőgép, objektív, zár, kereső, szűrők, fekete- fehér és színes filmek, polaroid, fotópapirok.
Laborgyakorlat: vegyi ismeretek, oldatok készítése, negatív-pozitív technika.
Világítástechnika: műteremhasználat, műfény, villanófény, fénymérés.
Archiválás, portfolió készítése, kiállítási képek.

Kreatív elmélet és gyakorlat.

Egyetemes fotótörténet, Archaikus technika: camera obscura, fotogram.
Tematikus feladatok megoldása: kompozíció, tónus, struktúra, riport, portré.
Divat, Akt, Csendélet, Műszaki fényképezés, reprodukció, tárgyfotó, perspektíva korrekció, kreatív fotó.

A hallgatóknak lehetőségük nyílik a műterem, a fekete-fehér labor és a technikai eszközök használatára, valamint önálló elképzelések megvalósítására.
Az előadásokat minden szakterületről a hazai fotográfia legjelesebb képviselői tartják. A korlátozott létszám miatt a kezdőknél bemutatkozó beszélgetés, a haladóknál szintfelmérés alapján történik a felvétel.

A tanfolyam időtartama 20×4 óra, heti egy alkalommal.

Művészeti vezetők: Kerekes Gábor és Stalter György

Jelentkezés folyamatosan az alábbi telefonszámokon: 06 30 9 620 273, 303 5723