Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gerhes Gábor: Anya, gyermek, gitár

2006, February 28 @ 19:00 - 2006, April 6 @ 20:00 CET

részlet a kiállításból

avagy A hiba, mint a teremtés célja

Helyszín: VINTAGE Galéria
1053 Budapest, V. Magyar utca 26.

Megnyitja: Németh Gábor író

Megtekinthető: keddtől péntekig 14-18 óra között.

avagy A hiba, mint a teremtés célja

Helyszín: VINTAGE Galéria
1053 Budapest, V. Magyar utca 26.

Megnyitja: Németh Gábor író

Megtekinthető: keddtől péntekig 14-18 óra között.


GERHES GÁBOR (Budapest 1962) képzőművész, fontos szerepet játszik a magyar és a nemzetközi kortárs művészeti életben. Sajátos abszurditással átszőtt művei meghatározó pozíciót birtokolnak a jelenkori magyar művészetben. Korábban Soros, Eötvös, és Derkovits-ösztöndíjas, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója volt alelnöke, Munkácsy-díjas. Műveivel, már a 90-es évek elejétől számos jelentős hazai és nemzetközi kiállításon szerepel. (Grand Palais – Párizs, Akadámie der Künste – Berlin, 3. Prágai Biennálé, Galerija Skuc- Ljubljana, Knoll Gallerie – Wien-Budapest, FRAC-Montpellier, Ludwig Múzeum Budapest, Taiwan, USA, Villa Manin -Velence).

A londoni Anthony Reynolds Gallery 2004-ben majd 2005-ben is bemutatja műveit.
A galéria jóvoltából – egyedüli magyar résztvevőként -, szerepel az Art Basel 2004-en. Ezzel párhuzamosan a Residency Cité Internationale des Arts, Paris ösztöndíjával 2004-ben negyedévet Párizsban tölt.

1997/98-től egyre inkább foglalkoztatja a fotó, mint művészeti médium. Művei alapjául valós méretben vagy makettként megépített helyszíneken játszódó, megrendezett sajátos szituációk szolgálnak. Mostani – Vintage Galéria-beli kiállításán – legújabb fotómunkái mellet – egyedülálló módon -, plexi lemezekbe mart, lézergaravírozással készített rajzokat is bemutat.

“…Gerhes Gábor, hamis és ironikus valóságok rendezője, akinek rendezései olyan gondosan kidolgozottak, hogy a részletek szinte győzedelmeskednek. A címek arra szolgálnak, hogy kulcsot adjanak a szemünk előtt kibontakozó cselekményhez. Bár a cím látszólag tényleg felfedi a kontextust, valójában nem visz közelebb a megoldáshoz. Alkotásának miértje adja Gerhes művészetének igazi tétjét. Világlátása olyan, mint egy szofistáé, aki egyszemélyben Diogenész-tanítvány is: lámpással keresi emberét fényes nappal…”
Ami Barak
művészettörténész/kurátor
a Departement de l´Art dans la ville de la Mairie de Paris igazgatója

Details

Start:
2006, February 28 @ 19:00 CET
End:
2006, April 6 @ 20:00 CET
Event Tags:
Website:
http://www.vintage.hu