Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FotóTipp.hu nyílt fotópályázat

2005, January 22 @ 01:00 - 2005, March 1 @ 01:00 CET

Free

A FotóTipp.hu nyílt fotópályázatot hirdet a következő kategóriákban

A FotóTipp.hu nyílt fotópályázatot hirdet a következő kategóriákban

  • A természet kicsiben, makró és közeli képek a természetből.
  • A táj szépsége, tájképek és panorámaképek.
  • Technikai sportok.

Egy pályázó összesen 3 képpel vagy sorozattal pályázhat. A sorozatok maximum 6 képből állhatnak. A képeket JPG formátumban, e-mail-ben kell eljuttatni a palyazat@fototipp.hu címre. A képek mérete a hosszabbik oldalon nem haladhatja meg az 1280 képpontot de nem lehet 800 képpontnál kisebb, fileméretük egyenként maximum 600 Kbyte lehet. A képeken a szokásos digitális utómunkák (FF, szintezés, élesítés, kontraszt, shadow recovery, panoráma összeállítás, retusálás stb.) végezhetők. Kompozitokat, digitális illusztrációkat azonban NEM fogadunk el. Az email tárgyában szerepeljen a “palyamunka” szó.

A pályázónak minden beküldött képhez mellékelnie kell a következő adatokat:

Név*
NickNév vagy FotoTipp.hu account
Lakcím*
Telefonszám*
Email-cím*
A kép címe*
A kép elkészítéséhez használt gép és az objektív típusa
A kép elkészítésekor használt beállítások (ISO, Rekesz, Záridő)
Utómunka rövid leírása
A kép elkészítésének rövid leírása (hol, mikor, esetleges nehézségek) A *-al megjelölt adatok megadása kötelező, hiányuk esetén a beküldött kép diszkvalifikálásra kerül.

A név, lakcím, telefonszám és az email-cím csak a kapcsolattartást és a pályázó azonosítását szolgálja. Ezen adatok nem kerülnek publikálásra vagy harmadik félnek átadásra.

Pályázni csak saját alkotásokkal lehet.

A fotópályázaton résztvevő alkotó hozzájárul ahhoz, hogy képei a FotoTipp.hu oldalon publikálásra kerüljenek, illetve – amennyiben díjazott lesz – neve és díjnyertes fotója megjelenjen a pályázattal kapcsolatos publikációkban. Minden egyéb felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett lehetséges.

A pályamunkák beérkezési határideje 2005 Március 1.

A bírálás menete:

A beérkezett képeket két menetben a FotoTipp.hu team tagjaiból álló 5 fős zsűri értékeli. Első körben igen/nem szavazatokkal. Az első válogatáson azon képek jutnak tovább amelyre legalább 2 zsűritag igennel szavaz.

Az első válogatáson átjutott képeket a FotoTipp.hu oldalon nyilvános szavazásra bocsátjuk, majd a zsűri három szempont alapján (esztétika, technikai kivitelezés, eredetiség) pontozza azokat. A közönségszavazatok és zsűri pontjai alapján alakul ki a végleges eredmény.

Díjazás:

Kategóriánként az első három helyezettet díjazzuk.

1.helyezett: Az év természetfotói 2004 c. könyv, valamint 200Mbyte tárhely a fototipp.hu galériában

2.helyezett: Ansel Adams 2005 évi falinaptár, valamint 100 Mbyte tárhely a fototipp.hu galériában

3.helyezett: 50 Mbyte tárhely a fotótipp.hu galériában

A beküldött pályaműveket megőrizzük, de nem küldjük vissza. A szervezők nem vállalnak felelősséget, ha az e-mailen elküldött munkák útközben megsérülnek, vagy elvesznek.

További felvilágosítást a palyazat@fototipp.hu email címen, vagy a pályázati kiíráshoz a http://www.fototipp.hu/palyazat oldalon írt hozzászólásban lehet kérni.

FotóTipp.hu Team

Details

Start:
2005, January 22 @ 01:00 CET
End:
2005, March 1 @ 01:00 CET
Cost:
Free
Event Tags:
Website:
http://www.fototipp.hu/palyazat