Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotópályázat az élhető környezetért

2007, August 9 @ 20:00 - 2007, November 10 @ 01:00 CEST

Free
digifotómagazin.gif

A Digitális Fotó Magazin környezetvédelmi témájú fotópályázatot hirdet. Olyan képeket várunk, amelyek gondolatokat indítanak meg a nézőben a természetes és az épített környezetünk értékét illetően.Amelyek közvetlenül vagy áttételesen elgondolkoztatnak vagy érzelmileg ráhangolnak a kérdés fontosságára, amelyek ráébresztenek felelősségünkre az ember környezetromboló tevékenységével kapcsolatban. Esztétikailag magasszintű és tartalmilag kiérlelt alkotásokat várunk két műfajban (kategóriában).

Kategóriák:

A Digitális Fotó Magazin környezetvédelmi témájú fotópályázatot hirdet. Olyan képeket várunk, amelyek gondolatokat indítanak meg a nézőben a természetes és az épített környezetünk értékét illetően.
Amelyek közvetlenül vagy áttételesen elgondolkoztatnak vagy érzelmileg ráhangolnak a kérdés fontosságára, amelyek ráébresztenek felelősségünkre az ember környezetromboló tevékenységével kapcsolatban. Esztétikailag magasszintű és tartalmilag kiérlelt alkotásokat várunk két műfajban (kategóriában).

Kategóriák:
• Egyedi kép
• Fotóesszé (sorozat)

Beadható képek mennyisége:
Csak saját felvétellel lehet pályázni. Csak olyan képpel lehet nevezni, amely még nem vett részt fotópályázaton. Egy szerző 8 egyedi képpel vagy 3 sorozattal nevezhet. A sorozatok maximum 6 képből állhatnak. Ha valaki egyedi képek mellett sorozatokat is bead, akkor csak két sorozatot adhat be, maximum 6 egyedi kép mellett. (Vagy 7 egyedi képet egy sorozattal.)

Az eljuttatás módja:
A képeket kétféleképpen is el lehet juttatni a pályázatra.

1. Adathordozón vagy nyomtatott formában a Digitális Fotó Magazin szerkesztőségébe. A digitális formában lévő képek hosszabb oldalának mérete minimálisan 2500 pixel legyen. Formátum: JPG, TIFF vagy PSD. A nyomtatott képek mérete 18×24 cm, vagy ennek megfelelő.
Cím: Digitális Fotó Magazin, 1053 Budapest, Fejér György utca 10.

2. Elfogadjuk a pályaműveket a www.fotovilag.hu weboldalra a Képfórum „Magazin feltöltések„ képtopicjában is. Ide 1200 és 1500 pixel közötti hosszabb oldalméretű JPG formátumú képeket várunk.

Egy pályázó csak az egyik eljuttatási lehetőséget veheti igénybe. Nem lehet a pályázati anyagot az internetre is feltölteni, és a szerkesztőségbe is eljuttatni. A pályázati feltételek bármelyikének be nem tartásával a pályázó automatikusan kizárja magát.
A nevezéshez mellékelni kell a pontosan kitöltött nevezési lapot. Az internetes képfeltöltésnél a nevezési lapot e-mailben kérjük eljuttatni a palyazat@fotomagazin.hu címre. Az adathordozón, vagy nyomtatott formában beadott képeknél a nevezési lapot mellékelni kell.

A beadási határidő 2007. november 10.

Zsűrizés:
A pályázat képeit a kiíró által meghívott neves szakemberekből álló zsűri bírálja el. A pályázat eredményét a zsűrizés után nyilvánosságra hozzuk a Fotóvilág weboldalon és a Digitális Fotó Magazin 2008. január-februári számában.

Szerzői jogok:
A pályázaton részt vevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak, hogy képeik külön ellenszolgáltatás nélkül megjelenjenek a Digitális Fotó Magazinban és a Fotóvilág weboldalon.

Díjazás:

A díjak bruttó összértéke egymillió forint.

Mindkét kategória nyertese fotósként részt vehet a GREENPEACE egyik akcióján 2008-ban.

Az egyedi kép kategória fődíja egy Toshiba Satellite A200 típusú notebook a Toshiba Europe GmbH-tól.
A fotóesszé kategória fődíja a Pentax Europe GmbH ajándékaként 1 db Pentax K10D fényképezőgép szett/18-55 mm objektív + fotóstáska.
További nyeremények:

1 db Samsung D60 digitális fényképezőgép és 1 db Kodak EasyShare C613 digitális fényképezőgép a Leitz Hungáriától.
Az InternetMall ajándékaként 2 db LOWEPRO kompakt táska és 2 db Mio P340 PDA.
1 db Vosonic Multimedia Player VP8360 típusú, 1 db 80 GB háttértárral az OT 3000 Kft.-től
A Studio Line Fototech-Nika Kft.-től 1 db LOWEPRO NOVA 5 fotóstáska és 1 db GIOTTOS MT9271 állvány.
2 db Energizer Ultimate Lithium ajándékcsomag, amely az Energizer Magyarország Kft. ajándéka.

Details

Start:
2007, August 9 @ 20:00 CEST
End:
2007, November 10 @ 01:00 CEST
Cost:
Free