Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fénykép/másképp – Eifert János nézni-látni sorozata, 18. rész

2005, July 25 @ 22:00 - 23:00 CEST

Free
fenykep-maskepp-eifert-janos-nezni-latni-sorozata-19-resz.jpg

A nézőkért vívott küzdelemben a közszolgálati televízió olyan programot kínál, amely avatott szakemberek előadásában az ismeretek bővítését szolgálja.

A nézőkért vívott küzdelemben a közszolgálati televízió olyan programot kínál, amely avatott szakemberek előadásában az ismeretek bővítését szolgálja.

Orha Zoltán szerkesztő elmondta, hogy az M2 csatornát “tudás TV”-ként akarják bevezetni és megszerettetni a nézőkkel, és témáik közül, amelyeket a tudomány, a művészet, a hit területeiből merítenek, nem hiányozhat a fotográfia, a fotóművészet sem: “Pont olyan embert keresünk, aki nagy tudású, felkészült, tapasztalt előadó, figyelnek a szavaira, és nem jön zavarba egy kis élő adástól sem… Hát így került Eifert János Fénykép/Másképp sorozata a Magyar Televízió M2-es csatornájának Válaszd a tudást műsorába, amelyet először csak 4 részesre terveztünk, de a nézők visszajelzései alapján “nézni-látni” sorozatát “végteleníteni” kellett. “

Megnyerő volt, hogy Eifert János már a sorozatának bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a szemünkkel nézünk, az agyunkkal látunk, a fényképezőgép csak a megörökítés eszköze. Ezért először nem a technikát, és az esztétikát sulykolja az emberekbe, hanem egyfajta látásmódra, a fotográfiai “kép/írás/olvasás”-t. “Azért vállalkoztam erre a sorozatra, mert úgy gondolom nem az eszköz a fontos, hanem a látásmód, amely minden vizuális művészetnek az alapja – magyarázza a fotóművész. A művészetben a szabályok csupán arra valók, hogy jól megtanuljuk, mikor kell felrúgni azokat. A sorozat témáinak összeállításakor a több évtizedes nemzetközi tapasztalat, a széles kitekintés is segített.”
A július 22-én, 9 órakor kezdődő 17. élő adást – melynek témája a csendélet – éjjel egy órakor megismételjük. A Fénykép/Másképp sorozat következő élő adásai július 25-én, augusztus 5-én és 19-én láthatók, majd “iskolaszünet” következik. Folytatás szeptemberben.

Orha Zoltán

Details

Date:
2005, July 25
Time:
22:00 - 23:00 CEST
Cost:
Free
Event Tags:

Organizer

Eifert János
Email
noreply@facebookmail.com