Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Állatorvosok a mindennapjainkban – fotópályázat

2011, January 25 @ 01:01 - 2011, April 1 @ 00:59 CET

Free
teaser03.jpg

Zöld Hét kiállítás (Grüne Woche) Berlinben

Fotópályázat a 2011-es Állategészségügyi Világév alkalmából

Zöld Hét kiállítás (Grüne Woche) Berlinben

Fotópályázat a 2011-es Állategészségügyi Világév alkalmából
Brüsszel, Budapest: 2011. január 25. Óriási tömegeket vonz az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának (DG SANCO) standja az idei berlini nemzetközi mezőgazdasági kiállításon. Az eseményen tartja meg a DG SANCO az állatorvosok tevékenységeinek életünkre gyakorolt hatását szemléltető hat rövid videofilmjének világpremierjét. A DG SANCO és a Világ Állategészségügyi Szervezete (World Organisation for Animal Health – OIE) az Állategészségügyi Világév 2011 jegyében egy fotóversenyt is meghirdet a berlini kiállításon.

A berlini kiállítás középpontjában az állatorvosok
Az otthoni kisállatok ellátásától a baromfi- és sertéshús gazdaságok állatállományában talált dioxin okozta helyzet megoldásáig az állatorvosok rendkívül fontos szerepet játszanak az állatok és emberek egészségének megóvásában. A DG SANCO kiállítási standja (3.2/101) ezt szemlélteti, bemutatva azt a Világ Állategészségügyi Szervezetével partnerségben készített hat videofilmet, amelyek az állatorvosok mindennapi életünkben játszott sokrétű szerepéről készültek.

Fotóverseny a 2011-es Állategészségügyi Világév alkalmából
„Állatorvosok a mindennapjainkban” címmel fotóverseny indul Berlinben, amely az Állategészségügy Világév programjainak részeként szintén a Világ Állategészségügyi Szervezetével együttesen kerül kiírásra. A pályázat honlapján (www.vetsinyourdailylife.org, http://www.vetsinyourdailylife.org/) a fotósok feltölthetik legjobbnak ítélt kisállatról készített, vagy bármely más, a témához kapcsolódó fényképeiket, amelyeken állatorvos is szerepel.

A verseny, amelyre hivatásos fotóstól kezdve amatőrökig bárki nevezhet, 2011. március 31-én zárul. A beérkezett pályaművek közül szakértői zsűri választja ki a világ öt régiójának legeredetibb és legizgalmasabb felvételeit. A díjak között fotózási felszerelések szerepelnek, valamint a győztesek meghívást kapnak Brüsszelbe és Párizsba az EU állat-egészségügyi Hét elnevezésű konferenciára, illetve a Világ Állategészségügyi Szervezetének általános ülésére májusban.

A DG Sanco-ról
Az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának feladata annak biztosítása, hogy az EU területén forgalomba kerülő élelmiszerek és fogyasztási cikkek, áruk valamint szolgáltatások biztonságosak legyenek, az EU belső piaca a fogyasztók érdekeit védve működjön, valamint az EU támogassa a polgárai és az állatok egészségét védő és javító projekteket.

Az Európai Bizottság állat-egészségüggyel kapcsolatos tevékenysége
A 2011-es Állategészségügyi Világév alkalmából az EU Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága számos eseményt rendez a Főigazgatóság és A Világ Állategészségügyi Szervezettel (World Organisation for Animal Health – OIE). közös aktivitások mottója: az „Állatorvosok a mindennapjainkban”. Ezek a rendezvények egyebek mellett a január 21. és 30. között Berlinben megrendezésre kerülő Nemzetközi Zöldhét (International Green Week, IGW) kiállítás, és a február 19-27-ig tartó párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás (Salon International de l’Agriculture, SIA) részét képezik. Szintén ebbe a sorba tartozik az Európai Állatorvosok Szövetsége (Federation of Veterinarians of Europe, FVE) partnerségével rendezendő negyedik Európai Állatorvosi Hét (EU Veterinary Week – EVW) is 2011. május 16-i kezdettel.

Details

Start:
2011, January 25 @ 01:01 CET
End:
2011, April 1 @ 00:59 CET
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
http://www.youtube.com/watch?v=pbGVq-wTPQc|http://www.youtube.com/watch?v=QaNITNrjpxE|http://www.youtube.com/watch?v=cyd836lxAyo