Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Aktív időskor és nemzedékek közti szolidaritás – a Monitor Magazin pályázata

2012, May 7 @ 20:00 - 2012, May 18 @ 20:00 CEST

Free
(c) Hajdú Gabriella

Generációk kapcsolatát feldolgozó képeknek hirdetett országos fotópályázatot Maradj fiatal egy életen át! címmel a keszthelyi Monitor Magazin.Senki sem túl idős ahhoz, hogy megossza másokkal tapasztalatait, új szakmát kezdjen, új barátságokat kössön, vagy egyszerűen jól érezze magát másokkal együtt. Nem korhatár függvénye, hogy valaki szélesítse látókörét, szívében fiatal maradjon, hogy teljes életet éljen akár 60, 70 vagy 80 évesen is. 2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Ehhez kapcsolódik a Monitor Magazin május 8-án induló fotópályázata.

Generációk kapcsolatát feldolgozó képeknek hirdetett országos fotópályázatot Maradj fiatal egy életen át! címmel a keszthelyi Monitor Magazin.
Senki sem túl idős ahhoz, hogy megossza másokkal tapasztalatait, új szakmát kezdjen, új barátságokat kössön, vagy egyszerűen jól érezze magát másokkal együtt. Nem korhatár függvénye, hogy valaki szélesítse látókörét, szívében fiatal maradjon, hogy teljes életet éljen akár 60, 70 vagy 80 évesen is. 2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Ehhez kapcsolódik a Monitor Magazin május 8-án induló fotópályázata.

Facebook-oldalukra olyan fotókat várnak, amelyeken jól tükröződik a generációk közötti kapcsolat, az egymáshoz való közeledés. Fontos, hogy legalább két generáció legyen megörökítve egy képen, a fotón szerepelhet a nagymama az unokájával, a szülőkkel, a fiatalabb barátokkal vagy a fiatal szülő a gyermekével. Olyan képeket is várnak azonban, amelyek hatvan év felettiekről készültek, hangsúlyozva, hogy az ő életük is lehet tartalmas, aktív, derűs és kellemes.
Hozzátette, hogy a pályázatra várt fotóknál nem a technikai minőség az elsődleges, hanem a mondanivaló. Az is céljuk, hogy legalább a fényképezés erejéig összeüljön két-három generáció, ez a pillanat pedig az egyre inkább kihalófélben lévő személyes kapcsolatokat erősítse.
A pályázók május 19-ig tölthetik fel fényképeiket, a közönség pedig május 20-tól június 1-jén éjfélig szavazhat. Hivatásos fotósok és a nyeremények felajánlói közül kikerülő zsűri is értékeli a képeket, s díjazzák a legkreatívabb alkotást. A zsűri által legjobbnak ítélt kép, a Monitor Magazin Facebook-oldalán a legtöbb “lájkot” összegyűjtő fotó, valamint a sorsolás útján kiválasztott alkotás tulajdonosa kapja az értékes nyereményeket, az eredményhirdetés június 3-án lesz.

Details

Start:
2012, May 7 @ 20:00 CEST
End:
2012, May 18 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Category:
Website:
http://monitormagazin.hu/fotopalyazat