22.7 C
Budapest
Tuesday, April 30, 2024

Meztelencsigát a karácsonyfa alá!

A második adventi gyertyán túl, szaloncukor-akasztgatáson innen, itt az ideje, hogy felhívjuk békésen olvasgató látogatóink figyelmét, hogy azonnal hagyják abba a békés olvasgatást, és haladéktalanul lássanak hozzá az ajándékhajhászáshoz! Vagy legalább kezdjenek aktívan aggódni, hiszen már csak két hét, és nyakunkon a meghittség! Jaj!

A tökéletes ajándékok megtalálására indított karácsony előtti hajtóvadászat veszélyei, fáradalmai és sikerességének esélyei talán csak a szent Grál keresésére indított expedícióéhez hasonlíthatók, még szerencse, hogy tutimegmondós cikkek százai nyújtanak hasznos útmutatást, mit vegyünk és ne vegyünk férfiaknak, nőknek, mi lesz jó tini unokahúgunknak és mire vágyik egy átlagnagymama. Most beállunk mi is a sorba, sőt, a kedves olvasókat is megpróbáljuk magunkkal rántani. (Persze csak a felelősségteljeseket, akik már novemberben minden ajándékot becsomagoltak ezért most ráérnek itt olvasgatni, és a felelőtleneket, akiknek hiába szóltunk fentebb, még mindig itt vannak.)

Az ideális ajándékokkal kapcsolatos gondolkodás során rövid úton eljutottunk arra a pontra, hogy a kategorizálás, megajándékozni tervezett szeretteink csoportokba rendezése semmit sem segít, ezért letettünk a „fotósoknak való” ajándékötletek felsorolásáról és az észosztásról a „mit vegyünk férfiaknak/nőknek” témakörben is. Minden ajándék lehet telitalálat vagy kapitális baklövés, attól függően, kinek szánjuk, az egyetlen kérdés, amire teljes biztonsággal tudunk válaszolni, hogy mi magunk örülnénk-e annak a bizonyos dolognak. Ezért összegyűjtöttünk néhányat a mostanában népszerű fotós ajándéktárgyak és fotósoknak való ajándékötletek közül, és feltesszük a kérdést, kinek van tapasztalata, ki adott, kapott, vagy szeretne kapni effélét?

Arra kérjük olvasóinkat, osszák meg tapasztalataikat a felsoroltakkal kapcsolatban, cserébe mi is elárulunk egy felszabadító gondolatot: egy fotó a dolgok természeténél fogva kreatív ajándék, és nem attól válik azzá, ha egy strandpapucs belső oldalára vagy poháralátétre applikáljuk. Érzelmeink nagyságát sem feltétlenül a kép méretével kell nyomatékosítanunk, csak nézzünk körül a szobában és képzeljük el, hová akasztanánk legjobb barátunk legszebb fotóját 100×70-es vászonképként? A fotósoknak szánt ajándékok kiválasztásánál azon is érdemes elgondolkozni, hogy aki amúgy is géppel kel és fekszik, nem biztos, hogy még a karácsonyfa alatt is objektívet formázó hangszóróból akarja hallani a mennyből az angyalt és a kakaóját is objektív formájú bögréből akarja szürcsölni. Fotósoknak szakmába vágó ajándék vásárlása is vakmerő lépés, tényleg csak az illetőt nagyon jól ismerőknek ajánljuk, Völgyi Attila időtálló összegzését érdemes fontolóra venni, mielőtt ilyesmire szánakozunk. Ha jól ismerjük a megajándékozni szándékozott személyt, telitalálat lehet viszont egy Máté Bence könyv vagy áprilistól felhasználható les-lehetőség, újdonságok iránt érdeklődők GoPro vagy panorámakamera bérleti lehetőséget se utasítanának vissza, sokan – pl. én – jól eljátszhatnának egy meztelencsigával, aki pedig a gyerekének keres gépet, vegye fontolóra a FinePix100ast.

És most lássuk, melyik, nyomokban fotókat is tartalmazó ajándékötlet a legnépszerűbb olvasóink körében, ki mit adna szívesen ajándékba, és milyen fotósoknak szánt tárgyaknak örülne. (5: jó ötlet, szívesen adnék/kapnék, 0: ezt nem kérek/nem adnék).
Hozzászólásokat is szívesen fogadunk, és kellemes ünnepvárást mindenkinek!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles