Neked is leállt a lightroom 4?

0
70

Tegnap este döbbenten vettem észre, hogy nem indul a Lightroom 4, ami eddig minden memóriakártya behelyezésnél automatikusan indult.

Próbáltam végig gondolni mi okozhatta, mit csináltam az utóbbi napon, ami lebeszélhette őt a korrekt indulásról.

Először rákerestem a neten a problémára, több verzióval ezelőtt is létezett a probléma, de megoldást nem találtam rá, ezért a tegnapi nagy adag windows frissítést öltem ki a gépből, aztán takarítottam kicsit, vírust irtottam, majd elmentem aludni. Ma reggel a friss 4.3-as verzió várt újdonságként, ezért gyorsan (? 700 mega) letöltöttem, de ez sem oldotta meg a gondomat.

Újra kezdtem a böngészést és az Adobe fórumán találtam egy beszélgetést ami végül megoldást hozott. A beszélgetés kezdetén már friss windows installálás réme is felderengett, de szerencsére erre nem került sor.

A probléma vélhetően csak a 64 bites Windows 7-es (esetleg 8-as) tulajokat érinti és szerencsére könnyedén orvosolható.

Két a gépen eleve rajta lévő 64 bites dll-t kell bemásolni a lightroom könyvtárába (nálam elég volt az egyik is: msvcr100.dll) és ez megoldotta a gondot. Vélhetően normál futás alkalmával egy rossz verzió akadt az útjába és azzal nem indult.

A fórumon sokszor felrepült a livid nevű program installálása is, lehet, hogy ez okozta a kavarodást. Felderengett, hogy valami letöltés kapcsán egyszer talán nyomtam egy (download gomb alá bújtatott) yes-t, de ti ezt ne tegyétek. A livid nevű programot messzire kerüljétek!