15.5 C
Budapest
Tuesday, April 30, 2024

Természetfotó Magazin – 2011/1

Ismét eltelt három hónap, újra jelentkezünk következő számunkkal. Lassan itt a tavasz, rügyeznek a fák, kikelnek a földből a tavaszi virágok, elindulnak vándorútjukra a madarak tömegei, ismét éled a természet. A körforgás megállíthatatlan.

A tavaszi számunkban a következő témákkal kedveskedünk olvasóinknak.

A kalandtúrák rovatban Dél Svédország irányába kalauzoljuk el önöket, ahol a vonuló szürke darvak tízezrei kezdik meg nászukat, így biztosítva a jövő darvak nemzedékét. Imre Anikó és Imre Tamás fotográfus házaspár képeivel illusztrálva.

Az érdekes helyekben megismerhetjük Máté Bence Finnországi fajddürgés fotójának történetét, illetve Szabó Béla a Dél szerbiai barangolását osztja meg önökkel.

Egy kicsit elkalandozva kelet felé, Kína sorozatunk harmadik folytatásban Eifert Jánost mutatja be nekünk az Ujgur népet.

Mostani portfoliónkban egy fiatal magyar természetfotóst mutathatunk be Önöknek Vass Szabolcs személyében, aki a 18. Pannónia fotószalonon kapott különdíjat a Természetfotó Magazintól, így bemutatkozhat makró fotóival az olvasóknak.

A Fotósuli rovatban a virágfotózáshoz, a Tippek-trükkök rovatunkban pedig a kétéltűek fényképezéséhez, adnak tanácsokat Suhayda László és Krivánszky Árpád természetfotósok.

Folytatódik diaporáma rovatunk, most a Wings Platinum 4 szoftverrel készült anyagok importálásáról.

Élet a vízfelszín alatt, elsőként magazinunkban láthatják XI. Búvárfotós Országos Bajnokság 2011. díjazott képeit, minden eddiginél nagyobb érdeklődés volt idén a pályázatra.

Perhiniák Márton photoshop szakértőnk a képek méretezési különbségeiről, webgaléria, nyomtatás stb., tart előadást egy tutoriál segítségével.

Máté Bence könyvéből, még a Pelikánok a Duna deltában fotózásának történetét olvashatjuk el, mely a 3 Nap, 3 ország, 3 les című részből került be a magazinba.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles