Természetfotó Magazin – 2011/1

0
77

Ismét eltelt három hónap, újra jelentkezünk következő számunkkal. Lassan itt a tavasz, rügyeznek a fák, kikelnek a földből a tavaszi virágok, elindulnak vándorútjukra a madarak tömegei, ismét éled a . A körforgás megállíthatatlan.

A tavaszi számunkban a következő témákkal kedveskedünk olvasóinknak.

A kalandtúrák rovatban Dél Svédország irányába kalauzoljuk el önöket, ahol a vonuló szürke darvak tízezrei kezdik meg nászukat, így biztosítva a jövő darvak nemzedékét. Imre Anikó és fotográfus házaspár képeivel illusztrálva.

Az érdekes helyekben megismerhetjük Finnországi fajddürgés fotójának történetét, illetve a Dél szerbiai barangolását osztja meg önökkel.

Egy kicsit elkalandozva kelet felé, Kína sorozatunk harmadik folytatásban Eifert Jánost mutatja be nekünk az Ujgur népet.

Mostani portfoliónkban egy fiatal magyar természetfotóst mutathatunk be Önöknek személyében, aki a 18. Pannónia fotószalonon kapott különdíjat a Magazintól, így bemutatkozhat makró fotóival az olvasóknak.

A Fotósuli rovatban a virágfotózáshoz, a Tippek-trükkök rovatunkban pedig a kétéltűek fényképezéséhez, adnak tanácsokat és természetfotósok.

Folytatódik diaporáma rovatunk, most a Wings Platinum 4 szoftverrel készült anyagok importálásáról.

Élet a vízfelszín alatt, elsőként magazinunkban láthatják XI. Búvárfotós Országos Bajnokság 2011. díjazott képeit, minden eddiginél nagyobb érdeklődés volt idén a pályázatra.

Perhiniák Márton photoshop szakértőnk a képek méretezési különbségeiről, webgaléria, nyomtatás stb., tart előadást egy tutoriál segítségével.

Máté Bence könyvéből, még a Pelikánok a Duna deltában fotózásának történetét olvashatjuk el, mely a 3 Nap, 3 ország, 3 les című részből került be a magazinba.