15.4 C
Budapest
Sunday, May 19, 2024

Nagylátó és normál Samyang objektív fotósoknak, videósoknak

Az objektív-piacon méltán ismert Samyang Optics 2+2 új objektívet mutatott be a tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez. Ezek közös jellemzője a fényerős kivitel. A Samyang 21 mm F:1,4 és 50 mm F:1,2 objektív fotósoknak, míg a 21 mm T:1,5 és 50 mm T:1,3 objektív videósoknak készül.

Samyang objektív, 21 mm F:1,4 és T:1,5

Samyang objektív, 21 mm F:1,4 és T:1,5

A Samyang 21 mm F:1,4 objektív egy manuális fókusszal rendelkező, APS-C méretű érzékelőhöz gyártott objektív. A nagylátószögének köszönhetően kiváló lehetőséget kínál tájképek vagy belterek fotózására. A Samyang kiváló optikai teljesítménye ebben az objektívben is visszaköszön. A hét csoportban található nyolc üveglencséből egy ED (alacsonyszórású) és három ASP (aszférikus) jellemzőkkel bír. Ezek együttesen képesek minimalizálni a színszóródást, illetve kiváló felbontást ígérnek a kép közepétől a sarkok széléig. Az objektív UMC (ultra felületkezelése) ráadásul képes a fényátengedést megnövelni, ugyanakkor csökkenteni a felesleges csillogás vagy szellemkép kialakulását. A Samyang 21 mm F:1,4 objektív minimális élességállítási tárgytávolsága 28 cm.

A gyártó másik új terméke, a Samyang 50 mm F:1,2 objektív, egy fényerős és könnyű lencsét kínál. A normál gyújtótávolságot és a manuális élességállítást kínálja a tükör nélküli vázak számára. Az objektív F:1,2 fényerejének köszönhetően kitűnő lehetőséget nyújt a mélységélességgel való játékra. A felépítését tekintve az objektív hét csoportban kilenc lencsét, köztük kettő aszférikus üvegelemet, illetve a már említett UMC felületkezeléssel ellátott frontlencsét tartalmazza. A gyártó az új Samyang 50 mm F:1,2 objektívet első sorban portré fotózáshoz javasolja.

Samyang objektív, 50 mm F:1,2 és T:1,3

Samyang objektív, 50 mm F:1,2 és T:1,3

A két kiváló fotós lencse mellett a Samyang ezek videós változatát is bemutatta. Mindkét „mozilencse” hangtalan élességállításra és csendes, könnyed rekeszállításra lett kihegyezve. A felvételi sajátosságok és az operatőr munkáját megkönnyítendő, az új objektívek mindkét oldalán megtalálható a távolság-, illetve a rekeszérték-skála.

Az új Samyang objektív kínálat Sony E, MFT, Fujifilm X és Canon M csatlakozókhoz lesz elérhető. A javasolt fogyasztói ár 105.000–140.000 Ft között várható.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,499RajongókTetszik
197KövetőKövetés
756FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles