19.1 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!élőJ. Nagy András: Senki sem látta kétszer - kiállításmegnyitó

J. Nagy András: Senki sem látta kétszer – kiállításmegnyitó

A kiállítást megnyitotta: Kincses Károly

J. Nagy András nyolc évesen, apja Leica M4 gépével kezdett graffitiket fotózni. Magyarországon született, de Dél-Bronx-ban és Dél Brooklynban nőtt fel, majd számos különböző városban és kontinensen töltött hosszabb időt.
Fekete-fehér felvételei nemcsak J. Nagy mindenkori életkörülményeit dokumentálják a nomád évek kezdetétől máig, hanem általuk e helyek finom, szövevényes összefüggései is láthatóvá válnak.

Az építészet, a fogyasztás, a szegénység, a hétköznap, a természet, a hanyatlás és az emberi lét elemei egyszerre vannak jelen fotóin. Az olyan átmeneti, mulandó terekben, mint az utcák, üzletek, parkolók, építkezések, tömegközlekedési eszközök, aluljárók vagy megállók jelennek meg azok az ellentmondások, amelyek J. Nagy fényképeit jellemzik, s amelyek képeit a jelen társadalmának éles pillanatfelvételeivé változtatják.

Az elmúlt években készült fotókból válogatott kiállítás narrációja Krasznahorkai László „Északon hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó“ c. írása első tizenegy fejezetének történetén alapul.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>
Budapest
tiszta égbolt
19.1 ° C
19.9 °
14.3 °
58 %
2.2kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
32 °

További friss hírek