7.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Budai Bálint – Földrengés Törökországban // Kiállítás és kerekasztal beszélgetés

“𝗔 𝗹𝗲𝗹𝗸𝗲𝗺 𝗺𝗲́𝗴 𝗽𝗿𝗼́𝗯𝗮́𝗹 𝗺𝗮𝗴𝗮́𝗵𝗼𝘇 𝘁𝗲́𝗿𝗻𝗶 𝗮 𝗸𝗶𝗻𝘁 𝗹𝗮́𝘁𝗼𝘁𝘁𝗮𝗸𝘁𝗼́𝗹”

🌍 Egyedülálló kiállítás és kerekasztal beszélgetés a törökországi földrengésről és a krízishelyzetben való fotográfiai munkáról.

A kiállítást megnyitotta: Korniss Péter,

Előszó: Nánási László

A kerekasztalon részt vett: Hajdú D. András, moderálta: Taskovics Dorka.

A 2023-as törökországi és szíriai földrengések legnagyobbrészt Törökország déli és központi részén, valamint Szíria északnyugati és északi részén pusztítottak. A 7.8-es erősségű földrengés, majd az ezt követő utórengések elképesztő rombolást végeztek a két országban. Épületek ezrei dőltek össze, a halálos áldozatok száma mára már átlépte az ötvenezret. A mentést hátráltatta a kíméletlen hideg és a megsemmisült infrastruktúra. A mentőcsapatok versenyt futottak az idővel, hiszen a kritikus 72 óra elteltével drámaian romlik a romok alá szorultak túlélési esélye.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles