19.8 C
Budapest
Sunday, May 26, 2024

Tarts Taskovics Dorkával egy izgalmas fotótörténeti kalandra!

Fotósként szükségünk van a fotográfia történetére! Egész egyszerűen elhelyez minket. Gyakorlatilag mi mindannyian éljük a fotográfia történetét legbelül, és a történet momentumai ugyan adottak, de azok hatásai az egyénre nézve nagyon is eltérőek.
Ebben a részben említést teszünk többek között Julia Margaret Cameron, Nadar, Richard Avedon, Edward Steichen, Martin Munkácsi, Sarah Moon és Irving Penn munkásságáról is, konkrét képeiket elemezzük, hasonlítjuk össze egymással.
Nem az számít, hogy a történeti linearitásban ki volt előbb! Egymás mellé tehetünk különböző korokban aktív fotósokat, mert ebből gyakran kiderülhet, hogy egy ugyan azon témájú kép esetében mennyire más, mennyire különböző az egyes alkotók látásmódja, milyen kifejezési lehetőségeket biztosít az akkor használatos technika. Gyakran előfordul, hogy a régi korok fotósai sokkal progresszívabbak, míg például a kortárs fotósok alkotásai is lehetnek klasszikus felfogásúak.
Hidd el, érdemes odaadnod az idődet, hogy elkezdhessen megszületni a saját történeted!
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
760FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles