25.3 C
Budapest
Sunday, April 28, 2024

Cikkajánló: Egy fotós a vadvilági bűnözés ellen – Varázslatos Magyarország

” Britta Jaschinski természetfotós-fotozsurnaliszta budapesti előadása és kerekasztal-beszélgetés a védett fajok illegális kereskedelméről

A világhírű fotós 2022. szeptember 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban beszélt arról, hogyan szenvednek világszerte állatok ezrei komoly fizikai és mentális bántalmakat a szórakoztatás, státusz, mohóság és különböző babonák miatt.

Britta Jaschinski az egyik leginspirálóbb és legbefolyásosabb, a természet és a vadvilág iránti tisztelet megteremtéséért küzdő fotográfus. Író társával megalapította a világ legjobb vizuális történetmesélőiből álló csoportot, majd elindította a Photographers Against Wildlife Crime™ globális kampányt, melynek célja a képek erejével fellépni az illegális vadkereskedelem ellen. Az egyedülálló fotóriporter-stílusáról ismert alkotó korunk egyik legbefolyásosabb fotósa. Jaschinski fotóriporteri projektjei során együttműködik a hatóságokkal, jótékonysági és civil szervezetekkel, és gyakran veszélyes helyzetekben, alkalmanként rejtve, titokban dokumentálja a vadon élő állatok és a természet ellen elkövetett bűncselekményeket. Munkáiban visszaadja a természet szépségét, egyszersmind törékenységét.

A védett fajok illegális kereskedelme a világon a negyedik leggyakoribb bűncselekmény a kábítószerkereskedelem, az embercsempészet és a hamisítás után. Évente több száz millió növény- és állatfaj esik ezek áldoztatául.  

További tartalom

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
701FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles