4.4 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Egy archívum rétegzettsége – A Korniss Péter-életmű megközelítési lehetőségei című konferencia előadásai

2020-ban a magyar dokumentarista fotográfia egyik legmeghatározóbb alkotója, Korniss Péter a Szépművészeti Múzeum – Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézetnek ajándékozta a több tízezer tételt számláló negatív archívumát. A gondosan előkészített, információkkal gazdagon ellátott kollekció páratlan lehetőséget szolgáltat az első Kossuth-díjas fotográfus életművének feltárásához, megértéséhez, a második világháború utáni magyar dokumentarista és riportfotográfiai attitűd értelmezéséhez.

Az SZM-KEMKI ADK Fotótárának szervezésében megvalósult az Egy archívum rétegzettsége. A Korniss Péter-életmű megközelítési lehetőségei című konferencia meghívott előadói ezen összetett, s közel sem lezárt életmű általuk fontosnak tartott részleteit, fotó-, sajtó- és művészettörténeti, műkereskedelmi valamint művészetelméleti sajátosságait járták körbe és mutatták be 2022. szeptember 29-én az OMRRK kampusz C épületében.

A videók alább tekinthetők meg:

YouTube player

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

 

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles